Főoldal > SZÉPSÉG > Ez az örök fiatalság titka?

Ez az örök fiatalság titka?

kollagénöregedésszépség
0

Írta:

Számos dolgot megtehetünk, hogy magasabban tartsuk a szervezet kollagénszintjét. Mondjuk, hogyan!

A kollagén egy fehérjelánc, ami szinte mindenhol fellelhető a testben, ám a mennyisége 25 éves kor fölött évente 1%-kal csökken.

Növeld a C-vitamin mennyiségét!

A C-vitamin nemcsak jó a bőr számára – hanem elengedhetetlen, főleg, ha a kollagéntermelést tekintjük. Minél több C-vitaminban gazdag ételt (kelkáposzta, citrusok, brokkoli, paradicsom stb.) fogyasztasz, annál jobb.

Ügyelj az ösztrogénszintedre!

A nők ösztrogénszintje az évek számának növekedésével egyre fogyatkozik. Ez teljesen természetes folyamat, ám hatására a kollagénszint is erőteljesen csökken, hiszen az ösztrogén elengedhetetlen a kollagén termelődéséhez. Így érdemes az ösztrogénszintet is karbantartani – a szója, a diófélék és a humusz is segít ebben!

Használj koriandert!

A korianderben nagyon sok a C-vitamin, amely az egyik legfontosabb anyag a bőr fiatalon tartásához. Erős antioxidáns, ami serkenti a kollagén és az elasztin termelődését, emellett gyulladáscsökkentő hatású.

Tipp: Ha bőr fáradt, próbáljuk ki ezt a korianderes házi maszkot. Egy csokor friss koriandert vágjunk fel, adjunk hozzá két evőkanál aloe vera gélt, két evőkanál joghurtot, egy evőkanál kókusztejet, egy evőkanál rizsport és 2 evőkanál kozmetikai agyagot. Jól keverjük össze, majd az így kapott maszkot hagyjuk az arcon 15 percre. Utána langyos vízzel öblítsük le, és töröljük szárazra az arcunkat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X