Főoldal > SZÉPSÉG > Kollagén, ami összetart

Kollagén, ami összetart

bőrfiatalságkollagénkollagénporöregedésszépség
0

Írta:

Keverhető smoothie-ba, teába, kávéba, de akár levesbe is. Úgy tűnik, a kollagénpor népszerűség tekintetében lassan átveszi a fehérjepor helyét. De hogy mitől olyan fantasztikus, és miért érdemes neked is fogyasztanod? Eláruljuk!

A kollagén a testünkben legnagyobb arányban előforduló fehérje, mely megtalálható a bőrben, az ízületekben, az ínakban, a porcokban, az erekben, az izmokban, a csontokban, sőt még a szemekben és az emésztőrendszerben is. Mondhatjuk, hogy ez a kocsonyás anyag „tartja össze” az egész testünket, különösen a bőrünket, melynek 75%-a kollagénből épül fel. Sajnos azonban az idő előrehaladtával a szervezet egyre kevesebbet termel belőle. És itt most ne legyints, hogy „ó, persze, nyilván idős korban”, mert bizony már 20 éves kor után elkezdődik a lassulási folyamat! Az öregedési folyamatoknak (pl. ízületi fájdalmak) és a ráncok kialakulásának pedig ez az elsőszámú oka. Ahhoz, hogy ezt megfékezd, az egészséges, kiegyensúlyozott életmód mellett szükség van a kollagén folyamatos pótlására is

Mire jó a kollagénpor?

A kollagénporok többsége állati eredetű, többnyire marhahúsból (esetleg sertésből, csirkéből vagy halból) kivont hidrolizált kollagénből készül. Ezek rendszeres fogyasztásával nagymértékben segítheted a szövetek és a bőr megújulását, rugalmasságát, és lassíthatod az öregedési folyamatokat. Nem mellesleg a porcok, ízületek „olajozott” működéséhez, és a köröm, bőr, haj, fogak, valamint a csontok egészséges állapotához is hozzájárulhatsz.

88857589 - collagen powder on a cup - hydrolyzed

Hogyan válassz?

Alapvetően 5 típusú kollagénfajta létezik, melyek más és más szerepet töltenek be a szervezetben – ezekből általában a kollagénporok vegyesen tartalmaznak többfélét. Ha elsősorban a bőröd fiatalságának megőrzése a cél, akkor az I-es típusú, ha pedig a porcok egészségének javítása, akkor a II-es típusú kollagénre van szükséged. Ezeket az információkat általában feltüntetik a termékek dobozán.

Hogyan fogyaszd?

Ezek a porok hideg és meleg folyadékban egyaránt könnyen oldódnak, ízre és illatra semlegesek, így teához, kávéhoz, de akár leveshez keverve is fogyaszthatod őket. Az adagolással kapcsolatban viszont mindig figyelmesen olvasd el a dobozon található instrukciókat!

A cikk a Wellness magazinban jelent meg! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X