Főoldal > szex > Tipikus férfidolgok, amelyektől a nők falra másznak

Tipikus férfidolgok, amelyektől a nők falra másznak

boldogságegészségférfihorkoláspárkapcsolatszerelemTV
0

Írta:

Nem tehetsz róla, de érdemes foglalkozni vele!

Nem kell ahhoz brit tudósnak lenni, hogy megállapítsuk: apró dolgokkal is őrületbe kergethetjük párunkat, lakótársunkat vagy a családunkat. Az éjjeli horkolás például könnyen háborús övezetté változtathatja kapcsolatodat, nem is beszélve arról, ha nem veszed észre a barátnőd legújabb hajszínét vagy a legdivatosabb színekben pompázó frissen vásárolt ruháját. A tudomány azonban rávilágít, hogy a hétköznapi esetek mögött sokszor komolyabb ok áll, amelyről nem tehetsz, de érdemes foglalkozni vele!

Kis éji zene

Az álmatlan éjszakák után dupla kávé és zombi mód egész nap: a horkolás nem csak a barátnő, család, lakótársak életét keseríti meg, sokszor a „bűnösnek” is komoly gondjai lehetnek belőle. Kutatások szerint kétszer több férfit érint a horkolás, mint nőt. De mi is történik tulajdonképpen? Jellegzetes horkoló hangot akkor adunk ki, amikor a levegővétel valamiért akadályba ütközik a garatban, és az orron vagy a szájon át vett levegőnek szűk területen kell átjutnia, ami durva, érdes hangot kelt. A horkolás, amellett, hogy álmatlan éjszakákat okoz párodnak, együtt járhat a légzés szünetelésével, amitől éjszaka rendszeresen felébredsz, alvásciklusod felborul, sőt, kutatások szerint ez az állapot a férfiaknál akár az agyvérzés kockázatát is növelheti.

Mit tehetsz: Ha rendszeresen és gyakran ébredsz fel éjszaka nagyobb horkanások kíséretében, érdemes felkeresned egy szakorvost. Enyhébb esetekben az életmódváltás – több mozgás, kevesebb alkohol és dohányzás – is megoldást jelenthet.

horkolas2.jpg ()

 

Más szemmel nézel a világra?

A világon közel 300 millió ember színtévesztő. Főként az enyhébb esetekben az érintett sem tud róla, hogy maga is ebbe a csoportba tartozik. A rendellenességnek genetikai oka van, és 16-szor gyakrabban fordul elő férfiaknál, mint nőknél. Aki nem látja rendesen a színeket, annak akár egy szimpla bevásárlás is gondot okozhat, nem is beszélve arról, hogy több mint százféle állás esetében kizáró ok lehet a színtévesztés. Ha tehát autóversenyzői babérokra törnél, vagy pilótának, katonának, kutatónak, esetleg kreatív szakembernek készülsz, könnyen lehet, hogy elbúcsúzhatsz az álommunkától, még akkor is, ha egyébként teljesen alkalmas lennél a feladatra.

Mit tehetsz: Mivel a rendellenesség genetikai eredetű, sokáig nem volt megoldás. Magyar tudósok azonban sokévnyi kutatómunkával megalkottak egy olyan speciális szemüveget, mely a színtévesztés fajtájától és mértékétől függően korrigálja a beérkező fényt, így viselője ugyanolyan színesben láthatja a világot, mint bárki más. A Colorlite® cég high-tech lencséit ráadásul bármilyen szemüvegkeretbe beillesztheted!  

A technológia is segíthet színesebben látni a világot

Nincs jobb, mint egy kényelmes fotelből nézni kedvenc csapatunk focimeccsét a TV-ben, azonban a színtévesztés ezt a szórakozásformát is kihívássá változtathatja. A férfiak 8 százaléka színtévesztő, nekik nehézséget okozhat megállapítani, hogy a meccs alatt kinél van a labda vagy éppen melyik csapat rúgja a gólt. A Samsung azonban gondoskodik arról, hogy a rendellenséggel élő férfiak vizuális akadály nélkül drukkolhassanak kedvenc csapatuknak: a vállalat által fejlesztett SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása, amely meghatározza a színtévesztés fajtáját és mértékét, majd ahhoz igazodva a 2016-os SUHD televíziókon előre telepített SeeColors Smart TV alkalmazás újrakalibrálja a televízió képernyőjét. A Samsung innovációjának köszönhetően a színtévesztők is valósághűen láthatják a képernyőn a színeket, így a meccsnézés sem ütközik többé akadályba.

Forrás: Flow PR


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X