Főoldal > Utazás > Télből a nyárba: fedezd fel 3 egzotikus ország szépségét!

Télből a nyárba: fedezd fel 3 egzotikus ország szépségét!

BaliegzotikusMexikóThaiföldutazás
0

Írta: and

Barangolj az „istenek szigetén”! Bali, az indonéz szigetvilág turisták által legkedveltebb és leglátogatottabb nyaralóhelye, ideális téli úticél. Az országot az „1000 templom szigetének” is nevezik, népszerűségét pedig kellemes éghajlatának, természeti szépségének, ősi kultúrájának és vendégszerető őslakosainak is köszönheti. A vulkáni homokkal borított strandok tökéletes lehetőséget nyújtanak a pihenésre, ám a sziget tengerpartjai búvárkodásra és szörfözés […]

Barangolj az „istenek szigetén”!

Bali, az indonéz szigetvilág turisták által legkedveltebb és leglátogatottabb nyaralóhelye, ideális téli úticél. Az országot az „1000 templom szigetének” is nevezik, népszerűségét pedig kellemes éghajlatának, természeti szépségének, ősi kultúrájának és vendégszerető őslakosainak is köszönheti.

A vulkáni homokkal borított strandok tökéletes lehetőséget nyújtanak a pihenésre, ám a sziget tengerpartjai búvárkodásra és szörfözés is páratlan alkalmat kínálnak. A sziget belsejében burjánzó trópusi esőerdők, teraszos rizsültetvények, kanyonok, krátertavak és vulkánok téged is elvarázsolnak. Egyedülálló a szigetlakók különleges és misztikus művészete elsősorban a tánc, a festészet, a szobrászat és a fafaragás.

Az egész szigetet bejáró csillagtúra, szingapúri látogatással kombinálva most 439 000 Ft-ba kerül. (Az árak nem tartalmazzák a repülőtéri illetékeket.)

Wellness Cafe tipp: utazási ajánlatok Bali szigetére: www.hurra-nyaralunk.hu/indonezia/bali, további információk: info@hurra-nyaralunk.hu

Amazing Thailand

Ha távoli, egzotikus utazáson töröd a fejed, ám nincs még kialakult terved, válaszd Thaiföldet, mert kihagyhatatlan élmény. Az ország biztonságos, jó infrastruktúrával, a közlekedés olcsó, így nagyobb távolságokat is könnyedén elérsz.

shutterstock_69866803.jpg ()A főváros Bangkok (Krung Thep) egy több mint 10 milliós, nyüzsgő ázsiai világváros, annak minden szépségével. Megannyi nevezetesség várja, hogy felfedezd: a Királyi Palotától a Smaragd buddhától a Márvány Templomig, melyeket érdemes a Bangkokot átszelő folyón, Chao Phraya-n utazva meglátogatni.

A történelmi emlékek után Chiang Maiban az aktív pihenésé a főszerep. Az elefántolás, a bambusz tutajozás, a gyönyörű vízesések és a rizsföldek mellett ne feledkezz meg a híres, hírhedt Aranyháromszögről sem, ill. érdemes ellátogatnod a hosszúnyakú törzsekhez is. Északot hátad mögött hagyva, másfélórás repülőút után a déli rész, Thaiföld gyöngyszemei várnak téged. (Phuket, Koh Samu, Phi Phi, Koh Lanta szigetek)

A fehér homokos tengerpartokat pálmafák szegélyezik, a tenger meleg, kristálytiszta. Kedvre búvárkodhatsz a színes halak és korallok kavalkádjában. A szállodák, bungalók jó minőségűek, olcsóbbak, mint európai azonos kategóriájú társaik. Az emberek kedvesek, segítőkészek és mosolygósak, így téged is gyorsan magával ragad a jókedv.

Wellness Cafe tipp: bővebb információt, szállásokat találhatsz a  www.thaicentrum.hu oldalon.

Mexikó nem játszik kicsiben

Hegycsúcsok, sivatag, préri, esőerdő, tengerpart: ez Mexikó, mely csodálatos adottságai mellett titokzatos kultúrájával is rabul ejti szívedet. A barátnők nyári összeüléseinek elmaradhatatlan sós-citromos tequilája, a söröző férfiak népszerű Coronitája innen indultak világhódító útjukra.

Nyugat-európai átszállással Mexikóvárosba, a világ egyik legnépesebb városába érkezel, ahol a több mint 1000 éves teotihuacáni romvárosba kirándulhatsz. Megcsodálhatod a Hold- és a Nap-piramist, a Citadella nevű épületegyüttest és a Tollaskígyó templomát. A visszaút alatt megtekintheted a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika legnagyobb zarándokhelye.

A következő napokban eléd tárul Sierra Madre hegyein át Cuernavaca, az örök tavasz városa és Taxco, az ezüstváros. Mexikó fővárosában kihagyhatatlan látnivaló a Zócalo, a város hatalmas főtere, a katedrális és a Nemzeti Palota. Utazásod során felfedezheted Pueblát, Oaxacát, valamint Mexikó legdélebbi államának, Chiapas-nak a fővárosát.
Elkirándulhatsz a Sumidero-kanyonhoz, és megismerkedhetsz San Cristóbal de las Casas-szal. Az Agua Azul vízesések, a Palenque maya romjai, valamint Mérida és Chichén Itza a mexikói körutazások legmaradandóbb emlékei.

Wellness Cafe tipp: Pihend ki fáradalmaidat a karibi tengerparton, és fedezd fel a Maya Riviéra legkülönlegesebb attrakcióját, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkot.
A mexikói utazásról további részleteket itt találhatsz: www.telen-nyaron.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X