Főoldal > Utazás > Utazz és ismerkedj a Couchsurfing segítségével!

Utazz és ismerkedj a Couchsurfing segítségével!

Couchsurfingprofilutazásvendégfogadás
0

Írta: and

Ismerd meg a Couchsurfinget! A couchsurfig.org egy olyan non-profit internetes oldal, amely azt tűzte ki célul, hogy közelebb hozza egymáshoz azokat a világ különböző pontjain élő embereket, akik szeretnek utazni, új élményeket gyűjteni és ismerkedni. Segítséget nyújt, hogy az utazni vágyók, és azok, akik szívesen látnak vendégül másokat egymásra találjanak. A házigazdáknak remek lehetőség ez, […]

Ismerd meg a Couchsurfinget!

A couchsurfig.org egy olyan non-profit internetes oldal, amely azt tűzte ki célul, hogy közelebb hozza egymáshoz azokat a világ különböző pontjain élő embereket, akik szeretnek utazni, új élményeket gyűjteni és ismerkedni. Segítséget nyújt, hogy az utazni vágyók, és azok, akik szívesen látnak vendégül másokat egymásra találjanak. A házigazdáknak remek lehetőség ez, hogy úgy ismerjenek meg más kultúrából érkezett embereket,

hogy ki sem teszik a lábukat az otthonukból, az utazók pedig nem turistaként, hanem vendégként érkeznek az ismeretlen országba, ahol máris van egy helyi ismerősük. Rajta keresztül pedig megismerhetik azt, hogy az adott helyen hogyan élnek valójában az emberek. Olyan egyedülálló lehetőség ez, amelyet a szállodák és az útikönyvek nem adnak meg. Természetesen a legtöbben fogadóként, és utazóként is működnek, de ha valamiért nincs lehetőséged másokat elszállásolni, akkor is nyugodtan regisztrálj, hiszen felajánlhatod a segítségedet a város megismerésében, vagy épp meghívhatsz valakit egy kávéra vagy sörre.

Hogyan legyél couchsurfinges?

Az oldalon bárki regisztrálhat és létrehozhat egy profilt, amely hasonló a közösségi oldalakon megszokott profilokhoz. Könnyen megtalálod majd, hogyan regisztrálhatsz, ezután csak ki kell töltened a profilodat fotókkal, és más személyes információkkal. Beírhatod, hogy milyen könyveket, zenéket, filmeket szeretsz, merre utaztál eddig életed során, és melyek azok az országok, ahol még nem jártál, de szeretnél eljutni. Szintén meg tudod jelölni, hogy tudsz-e vendégeket fogadni, és ha igen, hány fő fér el nálad egyszerre. Egyéb megkötéseket is tehetsz, ha például nem szívesen fogadsz dohányosokat, vagy ha csak lányokat, esetleg épp csak fiúkat szeretnél fogadni.

shutterstock_61771372.jpg ()Hogyan utazz?

Ha felkészültél az utazásra, a részletes keresővel kereshetsz házigazdákat az adott városban. Beállíthatod azt is, hogy milyen korú vagy nemű legyen a fogadó fél. Mások profilján láthatsz referenciákat, amiket az ismerőseik, illetve azok hagytak nekik, akik már megszálltak náluk. Ez növeli a biztonságot, hiszen így nem olyanhoz mész, akiről nem tudsz semmit. Érdemes olyan házigazdát választani, akinél már sokan megszálltak, és sok pozitív üzenetet hagytak az illető profilján. Ezután válassz ki néhány szimpatikus házigazdát, és írj nekik személyre szóló üzenetet. (Az üzeneteket – szintén a biztonság érdekében – rögzíti a rendszer.)

Írd meg, hogy mikor utazol, és hány napig szeretnél maradni, esetleg, hogy kivel mész. Ha negatív válaszokat kapsz, mert akiknek írtál épp elfoglaltak, vagy nem lesznek otthon, próbálkozz tovább, előbb-utóbb találsz valakit, aki szívesen fogad. Ezután csak menj, vigyél valami kedves ajándékot itthonról, és érezd jól magad! Meglátod, rengeteg élményben lesz részed, új barátokra teszel majd szert, és megtapasztalhatod az utazásnak ezt az új és kalandos módját.

Fogadj vendégeket!

Ha épp nincs időd, vagy pénzed utazni, de szeretsz más országokból érkezettekkel barátkozni, fogadhatsz is vendégeket. Megmutathatod a városodat, a kedvenc helyeidet, segíthetsz, hogy az utazó külföldiek a helyiek szemén át lássák a várost. Új barátságokat köthetsz, és gyakorolhatod az angolt, vagy épp valamelyik másik nyelvet. Így hát kalandra és kanapéra fel, nem fogod megbánni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X