Főoldal > Utazás > Barangold be a kakukkos órák hazáját!

Barangold be a kakukkos órák hazáját!

Bodeni-tóFekete-erdőhegyvidékklinikaórapark
0

Írta: and

A Fekete-erdő, németül Schwarzwald, egy hatalmas, erdőkkel borított hegyvidék Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban. Nevét eredetileg a sűrűn növő sötét színű fenyőiről kapta. Bár mára kissé megritkult, ugyanolyan gyönyörű látvány. Legfőbb turistacélpontjai a nyugati szélen lévő Freiburg és Baden-Baden, de az erdőben is nagyon kedves kis városokat találhatsz, mint Baiersbronn vagy Freudenstadt. Donauschingen, ahonnan a […]

A Fekete-erdő, németül Schwarzwald, egy hatalmas, erdőkkel borított hegyvidék Németország délnyugati részén, Baden-Württemberg tartományban. Nevét eredetileg a sűrűn növő sötét színű fenyőiről kapta. Bár mára kissé megritkult, ugyanolyan gyönyörű látvány. Legfőbb turistacélpontjai a nyugati szélen lévő Freiburg és Baden-Baden, de az erdőben is nagyon kedves kis városokat találhatsz, mint Baiersbronn vagy Freudenstadt.

Donauschingen, ahonnan a Duna ered

A város mellett egyesül két folyó, a Brigach és a Breg, melyek innen Dunaként haladnak tovább. Itt építették meg a Duna-forrást, vagyis a Donauquelle-t, mely rengeteg turistát vonz. A forráskút a Fürstenberg kastély kertjében található, márványból faragott szoborcsoport és a dunai nemzetek által küldött márványtáblák veszik körül, melyek közül a magyaron József Attila A Dunánál című veresének egy részlete olvasható. A táblák szerint innen indul útjára folyónk. Persze ez inkább csak a turisták kedvéért épült, a valódi forrás nem itt található, hanem feljebb az erdőben. Igazi forrásként a Breg folyó patakját jelölik, ahol szintén tábla jelzi, hogy honnan indul a Duna. Igazán különleges élmény ide ellátogatni, hiszen itt még át is lépheted a hazánkban kiszélesedő folyót.

A Fekete-erdő klinika

Elsőre biztosan neked is Brinkmann professzor, Udo és Hildegard főnővér jut az eszedbe, ha a Fekete-erdőt és a klinika szót egyszerre hallod. Bár már rég vége a sorozatnak, a hely mégis rengeteg turistát vonz, hogy láthassák merre jártak kedvenceik.
kakukkoscikk.jpg ()Ha Klinika-rajongó voltál, mindenképpen el kell látogatnod Glottertal-ba. A jól ismert épület valóban kórházként üzemel, viszont a Brinkmann ház sajnos nem volt valódi. A helyi Történeti Múzeum épülete kapta meg a szerepet. Ha erre jársz, mindenképpen látogass el a Café Schill-be, itt különleges információkhoz juthatsz a klinikával kapcsolatban, és akár még különleges ereklyéket is beszerezhetsz.

A Bodeni-tó

Közép-Európa harmadik legnagyobb tava három ország, Ausztria, Németország és Svájc határán terül el. Édesvizű tó, mely nagyrészt a Rajnából táplálkozik. Ide látogatva fantasztikus látvány tárul eléd, a környező dombokat szőlők, gyümölcsösök, rétek és szántóföldek színesítik. Érdemes ellátogatni a környező kis falvakba is, például Lindauba, melyet a szárazfölddel két híd köt össze, vagy Meersburgba, a középkori kisvárosba, ahol az ablakok tele vannak csodaszép virágokkal, és ahol a piactér még ma is működik.

Eble Óra Park

Természetes, hogy a Fekete-erdőben, pontosabban Tribergben található a világ legnagyobb kakukkos órája, ami egy átlagos óra hatvanszorosra nagyítva. Az épületet közel 5 évig építették, az óra szerkezete körülbelül 6 tonnás, a benne lévő kakukk pedig 150 kilogrammos. Tulajdonképpen nem más, mint egy hatalmas órabolt, ahol mindenféle órát és emléktárgyat megvásárolhatsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X