Főoldal > Utazás > A turisták paradicsoma: Dél-Tirol

A turisták paradicsoma: Dél-Tirol

Dél-Tirolhegyvidékkiránduláspihenéstermészetutazás
0

Írta: and

Virágtenger Dél-Tirolba szervezett nyaralásunkat érdemes az alma virágzásának idejére időzíteni. Meran, Vintschgau és más, almatermesztéséről híres tájak ugyanis ilyenkor illatos, hófehér-rózsaszín virágtengerbe borulnak.  A kirándulás kellemes fáradtágát a vendégszeretetéről méltán híres dél-tiroli hotelek egyikében pihenhetjük ki, sonka, sajt és egyéb tápláló specialitásokkal és friss levegővel fűszerezve. A tradicionális alpesi építészet és a modern dizájn sajátos […]

Virágtenger

Dél-Tirolba szervezett nyaralásunkat érdemes az alma virágzásának idejére időzíteni. Meran, Vintschgau és más, almatermesztéséről híres tájak ugyanis ilyenkor illatos, hófehér-rózsaszín virágtengerbe borulnak.  A kirándulás kellemes fáradtágát a vendégszeretetéről méltán híres dél-tiroli hotelek egyikében pihenhetjük ki, sonka, sajt és egyéb tápláló specialitásokkal és friss levegővel fűszerezve. A tradicionális alpesi építészet és a modern dizájn sajátos keveréke és az első osztályú wellness-szolgáltatások nem csak alvásra csábítanak, de a teljes lelki és testi kikapcsolódásról is gondoskodnak, ha az erdei menedékházaknál több komfortra vágyunk.

shutterstock_16934932.jpg ()Kirándulás

Akár egy kellemes sétára vágyunk a mediterrán báj és az alpesi környezet kellemes atmoszféráját nyújtó városkában, akár nagyobb túrára indulnánk a környező régiókat átszelő számos túraútvonalak egyikén, ideális kiindulópontunk lehet a népszerű gyógyfürdő, Meran. Erőnlétünktől függően választhatunk a kényelmes erdei utak vagy a kalandosabb sziklamászás között, a lenyűgöző panoráma azonban mindkét esetben garantált. A lenyűgöző kilátást azonban akár egy vacsora mellett is élvezhetjük, amennyiben a Hotel Miramonti-ban foglalunk szállást. A hotel gourmet étterméből ugyanis fantasztikus kilátás nyílik a dolomitcsúcsokra, de a látványon kívül pedig az exkluzív wellness-szolgáltatásokat és az olasz dizájn-enteriőrt is élvezhetjük.

Egy kicsit továbbhaladva, de hasonlóan lenyűgöző környezetben várja a pihenésre vágyókat a Hotel Ganischgerhof Mountain Resort & Spa, ahol a hagyományos és a modern, a klasszikus dél-tiroli stílus és az innovatív gyógykezelések találkoznak. Évszaktól függően vagy a kandalló barátságos melege mellett, vagy rózsateraszon adhatjuk át magunkat a kulináris élvezeteknek, miközben a világörökség részének nyilvánított Latemar és számos egyéb lenyűgöző dolomitcsúcsban gyönyörködhetünk. Napközben pedig a különböző nehézségi fokozatú turistautak közül választhatjuk ki az edzettségünknek megfelelő túrát.

shutterstock_67957576.jpg ()Pihenés

Hasonló lehetőségeket találunk, ha úti célunknak Pustertal völgyét választjuk. Tágas szobákkal, természetes fa enteriőrrel, kiváló konyhával, valódi dél-tiroli életérzéssel és nem utolsó sorban zavartalan nyugalommal várja Pustertal látogatóit a Berghotel Zirm.
A Villa Berghofer 14 lakosztálya 1500 méter magas, mandulafenyőkkel övezett felüdülést garantál, elég csak egy pillantást vetni az ablakból a hegycsúcsokra, erdei tisztásokra, völgyekre. Ha pedig ki is lépünk a természetbe, a turistaúton elindulva a „dél-tiroli grand canyon” szakadéka kínál felejthetetlen természeti látnivalót.

Borkedvelőknek valódi bortúra-paradicsom a Kaltern és Tramin körül húzódó Unteretsch-völgye. Akár egy kényelmes séta a Montiggler-tavak körül, akár egy könnyű túra a közeli csúcsokra – mind-mind kellemes sétálási lehetőséget nyújt a lelkes túrázóknak. Éjszakára vonzó szálláshely lehet a közvetlenül a Kalterer-tó partján található Hotel Gius La Residenza. A modern, mégis puritán dizájnhotel számos luxus-szolgáltatást, például kertkapcsolatos, privát teraszt kínál. 

Romantikus természet, turistautak végtelen választéka, lenyűgöző tájkép és minden igényt kielégítő, barátságos szálláshelyek várják tehát a Dél-Tirolba látogatókat, zavartalan kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket garantálva.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X