Főoldal > Utazás > Fedezd fel Egyiptomot, a csodák országát!

Fedezd fel Egyiptomot, a csodák országát!

Egyiptomfáraólátnivalópiramisutazás
0

Írta: and

Az utóbbi időszakban jelentősen javuló közbiztonság miatt újra elindultak a charterjáratok a világ egyik legnépszerűbb üdülőhelyére, ám a líbiai menekültek miatt néhány egyiptomi nagyváros még nem biztonságos, ezért nem javasoltak utazásra – tájékoztat a Best Reisen Utazási Iroda. A kialakult helyzet következtében az áresés főleg Egyiptomnál feltűnő, így ide az elkövetkező hónapokban rendkívül kedvező árakon […]

Az utóbbi időszakban jelentősen javuló közbiztonság miatt újra elindultak a charterjáratok a világ egyik legnépszerűbb üdülőhelyére, ám a líbiai menekültek miatt néhány egyiptomi nagyváros még nem biztonságos, ezért nem javasoltak utazásra – tájékoztat a Best Reisen Utazási Iroda. A kialakult helyzet következtében az áresés főleg Egyiptomnál feltűnő, így ide az elkövetkező hónapokban rendkívül kedvező árakon utazhatsz.

Egyiptom, a Fáraók birodalma

Az ókori nép olyan felbecsülhetetlen értékű kincsekkel ajándékozta meg az emberiséget, mint Giza híres piramisai, a Szfinx, Luxor és Karnak templomai vagy Théba királysírja. A varázslatos országban barangolva megcsodálhatod Memphis Múzeumát, Sakkara piramisait és sírkertjeit, vagy Alexandria római kori emlékeit.

egyiptom2.jpg ()A korábban különlegességnek számító nílusi hajóutak mára népszerű turista programmá váltak. Kleopátra nyomán hajókázva páratlan élményben lesz részed: Egyiptom méltán híressé vált építészeti kincsei, Kairó piramisai, Hatsepszut királynő temploma, a Királyok Völgye, a Memnon kolosszus, valamint Edfu és Kom Ombo templom egytől-egyig felejthetetlen kulturális emlékek.

Wellness Cafe tipp:
Engedj az 1001 éjszaka csábításának egy beduin sátorban elköltött finom vacsora és folklór est során.

Nyüzsgő metropolisz – Kairó

A Nílus partjainál található egyiptomi főváros – amely nevét a Mars bolygóról kapta – egyúttal Afrika legnagyobb városa. Kairó fő nevezetessége az Egyiptomi Múzeum a világ egyik leggazdagabb gyűjteményével, ahol megcsodálhatod többek között a Tutankhamon kincseket és a rosette-i kő másolatát is. Ha a városban jársz, érdemes ellátogatnod az Al Azhar mecsethez, vagy a Hadtörténeti-, Rendészeti és a Kocsis Múzeumhoz is.
Kairó világvárosi forgataga, egzotikus éjszakai élete mesés élmény. Barangold be az ezer mecset városát és élvezd a kairói bazárok jellegzetes keleties hangulatát.

Wellness Cafe tipp:
Alkudozz a bazárokban az egyiptomi portékákra, ahol az árak sokkal alacsonyabbak, mint a szállodák környékén.

Vörös-tengeri gyöngyszem – Hurghada

A magyar turisták egyik legkedveltebb Vörös-tengeri nyaralóhelye nem olyan régen még kicsi halászfalu volt, mára lüktető, pezsgő nagyvárossá vált. Érdemes megtekintened az óvárost, ahol bepillantást nyerhetsz a helyiek mindennapos életébe, valamint az új városrész fő utcáját és a Saccala teret.

A kristálytiszta tengert finom homokkal borított tengerpartok szegélyezik, a korallzátonyok a Vörös-tenger hihetetlenül gazdag élővilágát tárják eléd. Hurghada számos merülőhelyével ideális hely búvárkodáshoz, a tenger vízének hőmérséklete pedig ritkán csökken 22 fok alá, így tökéletes feltételeket biztosít a napozáshoz vagy a fürdéshez. A hurghadai szállodák minden igényt kielégítően nyújtják szolgáltatásaikat, a látványos medencék, a privát strandok megléte mára alapfeltétel, így luxuskörülmények között pihenhetsz.

egyiptom3.jpg ()Bár a szállodákban is adódnak vásárlási lehetőségek, a legjobb árakat a belvárosban található piacon tudod kialkudni. A puffok, parfümök, bőr táskák, faragott szobrok, vízipipák, ruhák, és sok más csecsebecse közül biztosan Te is találsz olyan szuvenírt, amellyel meglepheted szeretteidet.

Wellness Cafe tipp:
Hajózz át a Giftun-szigetre, ahol a korallzátonyok káprázatos világa vár.

Mesés búvárparadicsom – Sharm El Sheikh

Ismerd meg a Sínai-félsziget legdélebbi csücskében fekvő Sharm El Sheikh csodás tengeri élővilágát és a világ második legnagyobb korallzátonyát. A sziklás, köves partszakaszok között gyönyörű homokos öblök húzódnak, így rendkívül vonzóak a búvároknak és a tenger szerelmeseinek.

A vízi élmények mellett a kulturális és történelmi látnivalók is számtalan meglepetéssel szolgálnak: itt található a Mózes-hegy, ahol a Biblia szerint Mózes átvette az Úrtól a Tízparancsolatot, a Színes Kanyon-t pedig egyszerűen látnod kell!
Vesd be magad a mámorító éjszakai életbe, és ne lepődj meg, ha az árusok ingyen kínálják a vízipipát. Kóstold meg a cardamonnal fűszerezett török kávét, pöfékelj el egy almás vízipipát vagy táncolj a lampionokkal díszített hangulatos utcákon.

Wellness Cafe tipp:
Vegyél részt egy szédületes és élménydús száguldáson a kősivatagban és feltétlenül próbáld ki a tevegelést.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X