Főoldal > Utazás > Nyár 2011 – így foglalj okosan!

Nyár 2011 – így foglalj okosan!

foglalásnyárnyaralásutazásvakáció
0

Írta: and

Sokan gondolják, hogy belföldre olcsóbb nyaralni menni, ez azonban nem minden esetben van így. Sőt, akár még kevesebb pénzből is kijöhet egy tengerparti vakáció vagy városnéző körút, mint egy balatoni nyaralás. Ehhez a következő tippek nyújtanak segítséget! Last minute A last minute akciók évek óta népszerűek a külföldre utazók körében, hiszen így akár fél áron […]

Sokan gondolják, hogy belföldre olcsóbb nyaralni menni, ez azonban nem minden esetben van így. Sőt, akár még kevesebb pénzből is kijöhet egy tengerparti vakáció vagy városnéző körút, mint egy balatoni nyaralás. Ehhez a következő tippek nyújtanak segítséget!

Last minute

A last minute akciók évek óta népszerűek a külföldre utazók körében, hiszen így akár fél áron is el lehet jutni nyaralni. Amennyiben munkahelyedről jó előre ki kell kérned a szabadságod időpontját, az sem nehezíti meg a helyzetedet, hidd el, last minute akciót bármikorra tudsz találni. Az irodáknak az az érdekük, hogy betöltsék a meglévő helyeket, ezért indulás előtt egy héttel, vagy akár 1-2 nappal féláron kínálják ugyanazt, amit korábbi foglalás esetén nem tudtál volna megengedni magadnak. Légy utazásra kész és kalandra fel!

First minute

nyar2.jpg ()Kevesen tudják, de a last minute mintájára néhány éve az utazási irodák körében népszerűek lettek a first minute ajánlatok. Itt már nem lehet probléma, hogy nem tudsz eljönni munkahelyedről az adott időpontban. A first minute lényege ugyanis pontosan az, hogy előre tudj tervezni. Az irodák hasonló kedvezményes árakkal várnak, mint a last minute ajánlatok esetében. Ennek lényege, hogy már hónapokkal előre be tudod fizetni a kinézett út árának egy részét előlegként, a többit pedig ráér az utazás előtti héten. Ezzel már meg is szervezted az időpontot és anyagilag sem egyszerre kell befizetned az összeget, ami nem utolsó szempont. Ajánlott azoknak, akik szeretik előre megtervezni nyaralásukat.

Külföld vagy belföld?

A legtöbben, főleg azok, akiknek nem sok keret áll rendelkezésre a nyaraláshoz, úgy gondolják, belföldön kevesebb pénzből is meg tudják oldani a vakációt. Ez közel sem igaz, csak meg kell találni a lehetőségeket. Bátran nézz körül és válogass a lehetőségek közül! A last minute és a first minute akciók segítenek, akár belföldre, akár külföldre szeretnél eljutni kikapcsolódásként. Ha külföldre vágysz, hidd el, találsz ugyanolyan áron, de talán még olcsóbban is lehetőségeket. Kedvedre választhatsz a kínálatok közül legyen szó akár tengerparti nyaralásról, akár városnéző körútról.

Fakultatív kirándulások

Külföldön nagyon népszerűek a fakultatív kirándulások. A befizetéssel azonban csak óvatosan. Nem azért mert nem kapod meg érte a kifizetett programot, hanem mert ha jobban körülnézel az adott városban mielőtt döntenél, sok pénzt megspórolhatsz. Általában amikor egy csoport megérkezik a szállodába az utazási iroda szervez egy tájékoztatót a fakultatív programokról. Gondolkodási időt nem igazán hagynak, mert ők is tisztában vannak vele, hogy a helyiek akár fél áron kínálják ugyanazt a lehetőséget. Így akár több helyre is elmehetsz ugyanannyi összegből. Fogadd meg a tanácsokat és irány a nyár!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X