Főoldal > Utazás > 3 lenyűgöző úti cél télre

3 lenyűgöző úti cél télre

télutazásúti cél
0

Írta: and

Vadromantika a hegyekben: Dél-Tirol Szívesen eltöltenél pár napot távol a város zajától? Az Alpok déli oldalán elterülő Dél-Tirol tökéletes választás. A tiszta kék ég, a buja zöld legelők, a hegyi tavak, a meredek lejtők és a Dolomitok lenyűgöző látványa garantáltan elfeledtetik veled a gondjaidat. Olaszország legészakibb tartományában szinte egész évben szikrázóan süt a nap, ahol […]

Vadromantika a hegyekben: Dél-Tirol

Szívesen eltöltenél pár napot távol a város zajától? Az Alpok déli oldalán elterülő Dél-Tirol tökéletes választás. A tiszta kék ég, a buja zöld legelők, a hegyi tavak, a meredek lejtők és a Dolomitok lenyűgöző látványa garantáltan elfeledtetik veled a gondjaidat. Olaszország legészakibb tartományában szinte egész évben szikrázóan süt a nap, ahol egyszerre élvezheted az alpesi természet varázsát és a mediterrán hangulatot. Ha túrázni indulsz, akár 2000 méter magasan is megkóstolhatod a legízletesebb gombócokat, vagy síelhetsz Európa legnagyobb kiterjedésű fennsíkján, a Seiser Alm lejtőkön. Innen könnyedén eljuthatsz Dél-Tirol fővárosába, Bolzanóba, ahol kellemes sétákat tehetsz a lombos fák alatt, és elszürcsölhetsz egy forró csokit a város szívében lévő Walther téren. Legyen szó több napos gyalogtúráról, bicajozásról, hegymászásról, vagy extrém sportolásról, Dél-Tirol kulturális és természeti sokszínűsége téged is garantáltan rabul ejt. A fáradalmakat kipihenheted a pazar Spa szállodákban, ahol autentikus ínyencségek kavalkádjával találkozhatsz.

Wellness Cafe tipp: Érdemes kipróbálnod a wellness kezeléseket, amelyek jótékony hatásukat az itt termő gyümölcsöknek és az évszázadok óta használt gyógynövényeknek köszönhetik.

ciprus.jpg ()A szerelem szigete: Ciprus

Egy ciprusi utazás ideális novemberben, hisz a levegő hőmérséklete még kellemes, és a víz ilyenkor is 22 Celsius fokos. Ciprus a Földközi-tenger harmadik legnagyobb szigete, fővárosa Nikózia, amelynek görög és török részét egy szögesdrót választja el egymástól. A sziget szépsége az ellentétekben rejlik: meredek sziklák, erdővel borított hegycsúcsok, eldugott kis öblök, bájos falucskák és turistákkal teli nyaralóhelyek váltják egymást. Ha csendesebb kikapcsolódásra vágysz, látogass el az Akamas-félszigetre, ahol évszázadok óta változatlan a természet. Ciprus nyugati részén található a Troodos-hegység, aminek különleges hangulatát a környező kis falvak, a szőlőhegyek és a fenséges kolostorok adják. Bulizáshoz válaszd a sziget második legnagyobb városát, Limasszolt, ahol remek üzleteket és szórakozóhelyeket találhatsz. Ha egy hangulatos tavernában töltenéd el az estédet, járd körbe Pafoszt, nézd meg a Királyok sírját, a világhírű mozaikokat, a katakombákat és Aphrodité szikláját, ahol a legenda szerint a szépség és szerelem istennője kiemelkedett a habokból.

Wellness Cafe tipp: Feltétlenül kóstold meg a grillezett halloumi sajtot, vagy a darált hússal töltött muszakát, és kortyolgass hozzá egy pohár Commandariát, ami a helyiek borkülönlegessége.

Az érzékiség városa: Lisszabon

Portugália fővárosa vitathatatlanul az egyik legsokszínűbb európai város, ahol a posztmodern építészet történelmi városrészekkel párosul. Lisszabon a Tejo folyó jobb partján terül el, és hét dombra épült, így számtalan kilátóról gyönyörködhetsz a lenyűgöző panorámában. A várost hajóval, busszal, vagy a híres 28-as villamossal is felfedezheted, ám a látnivalók viszonylag közel vannak egymáshoz, így a túrának gyalog is nekivághatsz. A hangulatos Santa Justa lift  Baixa, Chiado és Bairro Alto városrészeket köti össze, a meredek utcákban sétálgatva megcsodálhatod a jellegzetes csempézett falú házakat. Lisszabon leghíresebb nevezetessége az Alfama negyedben lévő középkori Szent György vár, ahonnan csodás látvány tárul eléd a városra és a Tejo folyóra. A széttárt karú Krisztus király-szobor a folyó déli partján található, közvetlenül a Ponte 25 de Abril mellett.  Feltétlenül látogass el az 1502-ben épült Jeromosok kolostorához, ahonnan elsétálhatsz a Felfedezések emlékművéhez és a Belém-toronyhoz, ami a város szimbóluma.  A Baixa negyedben találod a város legforgalmasabb bevásárlóutcáját, a Rua Augusta-t, az üzletek kínálata minden igényedet kielégíti.

Wellness Cafe tipp: A lisszaboni pubok vendégszerető légkört árasztanak, ahol megtapasztalhatod a fado életérzést.

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Szenzációs WELLNESS szállásajánlatok a Szallas.hu-n! Klikk ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X