Főoldal > Utazás > Varázslatos utazásra vágysz? Látogass el Marrakeshbe!

Varázslatos utazásra vágysz? Látogass el Marrakeshbe!

nyaralástájtélutazás
0

Írta: and

A „dél gyöngye” Az arab egzotikumként ismert Marrakesh Marokkó délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekszik, és Meknes, Fez, illetve Rabat mellett a királyi városokhoz tartozik. A vörösbe öltözött várost 1062-ben alapította meg az Almoravida-dinasztia, amely ma két részből, a történelmi óvárosból (Medina) és a modern újvárosból áll. Híres tudósok, építészek, festők és szobrászok évszázados alkotásai […]

A „dél gyöngye”

Az arab egzotikumként ismert Marrakesh Marokkó délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekszik, és Meknes, Fez, illetve Rabat mellett a királyi városokhoz tartozik. A vörösbe öltözött várost 1062-ben alapította meg az Almoravida-dinasztia, amely ma két részből, a történelmi óvárosból (Medina) és a modern újvárosból áll. Híres tudósok, építészek, festők és szobrászok évszázados alkotásai uralják a különleges városképet, a fényűző paloták, a müezzin imára hívó hangja, a díszes mecsetek és minaretek látványa téged is egy felejthetetlen élménnyel ajándékoz meg.

marrakesh1.jpg ()Egyedülálló keleti hangulat

Marrakesh fő attrakciója a szuk, és ha betérsz ezekbe a piacszerű kis sikátorokba, azonnal érezheted a keleti fűszerek, az egzotikus virágok és a frissen sült ételek mámorító illatát. A bazársor igazi turistalátványosság, ahol szebbnél szebb kézműves portéka, papucs, szőnyeg, finom édesség és gyümölcs között válogathatsz. Az alkudozás itt szinte kötelező, és a sikeres vásárlást megünnepelheted egy frissítő menta teával. Mielőtt belevetnéd magad a lüktető éjszakai életbe, érdemes egy sétát tenned a híres szabadtéri piacon (Jemma el Fna), ahol elmerülhetsz a mesemondók, a mutatványosok, a kígyóbűvölők színes forgatagában, és megízlelheted a helyi ételkülönlegességeket. A városnézés során kihagyhatatlan program a Szadida sírok, a Mellah zsidó negyed, az El Bahia Palota, a Ben Youssef korániskola, az El Badi Palota romjai, és a 800 éves Koutoubia mecset, ami Marrakesh jelképe.

Az illatos kertek városa

A helyiek méltán büszkék varázslatos kertjeikre. Az egyik legcsodálatosabb látnivaló a Jardin Majorelle botanikus kert, amelyet a francia festő, Jacques Majorelle hozott létre, majd 1980-ban a híres divattervező, Yves Saint Laurent állított helyre. A hely eredetiségét az öt kontinens növényvilágának, a hagyományos marokkói esztétikának és építészeti elemeknek köszönheti, illetve itt található az Iszlám Művészet Múzeuma is. Lélegzetelállító időutazásban vehetsz részt, ha bebarangolod a 12. században épült Agdal kertet, ahol minden a csodálatos arab-andalúz hagyományokra emlékeztet, míg a Menara kert valóságos oázis a nyüzsgő életben, ezért különösen népszerű a turisták körében.

marrakesh2.jpg ()Az ínyencek fellegvára

A marokkói konyhakultúrát afrikai, arab, berber, mór, zsidó és mediterrán ízek befolyásolták. Az országban rengeteg egzotikus zöldség és gyümölcs terem, a szarvasmarha, a tenger gyümölcsei, a juh és a baromfi az itt élők kedvencei közé tartoznak. A helyiek a fűszerezéshez általában ánizst, köményt, paprikát, kurkumát és gyömbért használnak, nemzeti eledelük pedig a kuszkusz, amit neked is meg kell kóstolnod. Ha kedveled a különleges ízeket, próbáld ki a főtt csirkéből, tenger gyümölcseiből és mandulából készült pasztilla-t, vagy a mechoui-t (roston sült bárány). A marokkóiak a szezonális gyümölcsöket általában étkezések végén fogyasztják, és nagyon szeretik a mézes-fahéjas-narancsos édességeket.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Szenzációs WELLNESS szállásajánlatok a Szallas.hu-n! Klikk ide!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X