Főoldal > Utazás > Csodálatos téli töltekezés Burgenlandban

Csodálatos téli töltekezés Burgenlandban

belföldutazás
0

Írta:

Mielőtt az egyre hidegebb időjárás és szürke égbolt végképp elrontották volna a hangulatunkat, a

Mielőtt az egyre hidegebb időjárás és szürke égbolt végképp elrontották volna a hangulatunkat, a családdal úgy határoztunk, hogy Ausztria legközelebbi tartományában, Burgenlandban keresünk menedéket, ahol a híres termálfürdők épp a zord téli hónapokban mutatják legnaposabb arcukat. Választásunkat az idei termálfürdő-szezont megnyitó ThermalOpening testet-lelket melengető ajánlatai tették még egyszerűbbé. A Burgenland-szerte meghirdetett kedvezmények ugyanis bebizonyították, hogy Ausztria nem csupán a síturizmus hazája, hanem a wellness szerelmeseié is. Családunk habozás nélkül a stegersbach-i Reiters Allegria Hotel mellett döntött.

A szállodához sötétedés után érkeztünk, de így is gyönyörű látvány fogadott minket: a hotel fényei az egész csapatot ámulatba ejtették. A alkalmazottak nagyon barátságosak voltak, rögtön el is foglalhattuk a lakosztályunkat, ahol a gyerekek külön szobát kaptak – mindenki legnagyobb örömére. A kilátás fantasztikus volt, de nem sokáig gyönyörködhettünk benne, mert siettünk kipróbálni a szállodához tartozó fürdőkomplexumot. A gyerekek rajongtak a finom, meleg vízért, azt pedig számolni sem tudtuk, hogy hányszor csúsztak le a gyerekcsúszdán.

burgenland3jo.jpg ()Másnap a család férfi tagjai körbejárták a golfpályákat. Stegersbach-ban található Ausztria legnagyobb, 50 lyukas golfpályája, de van egy kisebb, az év minden szakában nyitva tartó 9 lyukas pálya is.  A fiúk alig tudtak betelni vele, több mint 4 órán keresztül golfoztak! Ezalatt a gyerekekkel az 1000 m2-es játszórészleget fedeztük fel. Miután mindannyian kijátszottuk magunkat, biciklire pattantunk (ez is egyike a hotel szolgáltatásainak), és tettünk egy óriási kört a festői tájon. Délután pedig következhetett az úszás, csúszdázás és wellness.

Itt kell megemlítenem, hogy Burgenlandban nem csupán a pezsgő fürdőéletért érdemes ellátogatni. Bár a folyamatosan bővülő termálfürdők önmagukban is hatalmas vonzerővel bírnak, a téli hónapokban rengeteg más szolgáltatással is találkozhatunk tartomány-szerte. Példának okáért az Allegria Hotelhez tartozik egy korcsolyapálya is, de a téli sportok szerelmesei ellátogathatnak a nem túl távoli Fertő tóhoz is, amely ideális időjárás esetén Közép-Európa legnagyobb korcsolyapályájává alakul, amin a jégvitorlázás különleges sportját is ki lehet próbálni.

burgenland2jo.jpg ()A lehetőségek sorának pedig még itt sincs vége, hiszen az utolsó burgenlandi nap is tartogatott számunkra meglepetést: a családi délelőtt keretében meglátogattuk a szálloda spa részlegét (10 és 12 óra között a gyerekek is bemehetnek), és kipróbáltuk a szaunákat, a gőzt, a yin-yang medencét, de még a szabadba is kiúsztunk a meleg vízben. Miután mindenki kipancsolta magát, és megebédeltünk, kissé fáradtan, de élményekkel megpakolva indultunk haza. Autóval mindössze 3 óra Burgenland Budapesttől, így meg sem kottyant az út. Mire egymást túlharsogva elmeséltük az összes kalandot, már otthon is voltunk. Egy dolog azonban biztos: jövőre visszatérünk!

Bővebb információ: www.burgenland.info ; info@burgenland.info; http://www.dietherme.com/


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X