Főoldal > Utazás > Tengernyi élmény a nyugalom szigetén

Tengernyi élmény a nyugalom szigetén

belföldutazás
0

Írta: and

Valahogy kiesik a látószögünkből Magyarország keleti fele, ha nyaralásról van szó, és

Valahogy kiesik a látószögünkből Magyarország keleti fele, ha nyaralásról van szó, és ahelyett, hogy új élmények után néznénk, századszorra is kocsiba vágjuk magunkat, hogy aztán a Balaton-parton süttessük a hasunkat két lángosozás és hekk-evés között. Persze, nem rossz dolog ez, de van azért még néhány elbűvölő hely az országban, amiért érdemes útirányt változtatni. Ilyen például az egyre gyorsabban fejlődő Nyíregyháza, ahol garantáltan tartalmas időtöltésben lehet részünk. 

A csapból is “ásványvíz” folyik

Budapesttől 236 kilométerre található, ami kicsit több mint 2 órás autózást jelent. A városközponttól alig 6 kilométerre fekszik a gyógyvizeiről híres Sóstógyógyfürdő, melyet a 10 hektáros, varázslatos Sóstói-tó és egy óriási tölgyerdő ölel körül. A levegő kristálytiszta, a természet közelsége lenyűgöző, szinte fellélegzik az ember, ahogy megérkezik ide, a nyugalom szigetére.

nyiregyhaza2jo.jpg ()A lehető legjobb döntés, ha a tóparti Hotel Fürdőházba*** foglalunk szobát, a nemrég tökéletesen felújított, gyönyörű szálloda ugyanis gyógyvizes medencével, pezsgőfürdővel, szaunával, hőlégkamrával és sóbarlanggal rendelkezik, ráadásul mindezt baráti áron kínálja. A szolgáltatások palettája folyamatosan bővül, jelenleg iszappakolás, súlyfürdő, gyógymasszázs, szénsav-fürdő és vízsugár-masszázs vehető igénybe. A helyi termálvíz reumatikus, nő- és bőrgyógyászati betegségek kezelését segíti elő, a fürdőház egyik különlegessége pedig, hogy a csapokból ásványi anyagokban gazdag víz folyik.

Varázslatos vízibirodalom

Pár lépésre a fürdőháztól található az Aquarius Élményfürdő, ahol a kicsiket Kincses-sziget, csúszdapark, hullámmedence, vízfüggönnyel, barlanggal készült vadvízi sodrófolyosó; a nagyokat bel- és kültéri gyógyvizes medencék, pezsgőfürdő, relaxációs kezelések, a poolbarban pedig frissítő koktélok várják. Sőt szerdán és pénteken este 9-től hajnali 2-ig éjszakai fürdőzésre is lehetőség van. Az élményfürdő nagy előnye, hogy mivel egy csodálatos parkban épült, a legnagyobb melegben is találunk árnyékot a hatalmas lombú fák alatt, ha pedig esik az eső, a fedett részen folytathatjuk a strandolást.

nyiregyhaza3jo.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Sóstó Zoo – Az ország legizgalmasabb állatparkja

Egész napos program a tó melletti fantasztikus vadaspark felfedezése is. A 30 hektáros tölgyerdőben több mint 5000 állat lakik, köztük számos igen ritka faj is található. Az állatkert földrészenként mutatja be a lenyűgöző élővilágot, a terület kialakításakor pedig különösen figyeltek arra, hogy miden állatnak tágas helye legyen. A park óriási élmény nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is: fóka-show, trópusi dzsungel, ócenárium és Magyarország egyetlen fókabébije várja az idelátogató állatbarátokat. Érdekesség, hogy több mint 20 fajmegmentési program részeseként sikeresen szaporodik itt többek között a zsiráf, a lisztmajmocska, a jaguár vagy a szibériai tigris.

Wellness Cafe tipp: Mindenképp látogassuk meg az imádnivaló gyűrűsfarkú makikat, akiket – ha szerencsénk van – akár a tenyerünkből is megetethetünk, ugyanis szabadon vannak. Az érzés felejthetetlen! 

Kiapadhatatlan programkavalkád

Ha kistrandoltuk magunkat és az állatkertet is töviről-hegyire bejártuk, tegyük próbára magunkat a Sóstói erdőben (a Hotel Fürdőházzal*** szemközt) épült Koaland Kalandpark több mint 100 állomásos drótköteles pályáján. Esetleg sétáljunk egyet a lélegzetelállító Botanikus Kertben vagy látogassunk el a Sóstói Múzeumfaluba, ahol a kapun belépve egy igazi 19. századi faluba csöppenhetünk. Ha kocsival vagyunk, Nyíregyházától mindössze 25 kilométerre egy bájos kis községre bukkanhatunk: a szőttes-készítésről híres Paszabra. Itt feltétlenül keressük fel a Pákász Vendégházat, ahol hűen őrzik a múlt századi falusi hagyományokat – a szobában kemence, csillárok helyett régi petróleumlámpások világítanak. A vendégek fogadtatása csakúgy, mint a konyha, első osztályú.

Egy szó, mint száz, ha az Észak-Alföld második legjelentősebb településére látogatunk, unatkozni biztosan nem fogunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X