Főoldal > Utazás > Alaszka leggyönyörűbb helyei, ahogy még sosem láttad!

Alaszka leggyönyörűbb helyei, ahogy még sosem láttad!

Alaszkaextrémhelyutazás
0

Írta:

Nem mindennapi kalandra vállalkoztak a világ legkeményebb túrázói: Alaszka legzordabb vidékeit szelik

Nem mindennapi kalandra vállalkoztak a világ legkeményebb túrázói: Alaszka legzordabb vidékeit szelik át egy igazi túlélőshow kedvéért. Te bevállanád?
„Miért éppen Alaszka?” – kérdezhetnénk, hiszen az USA 49. tagállamának jó részét hó borítja, és leginkább zord időjárásáról hires. Mégis változatos tájai, a partvonalához tartozó számtalan kis sziget, és Észak-Amerika legmagasabb helyei számos látogatót, túrázót vonzanak.

alaszka8.jpg ()

Területét nézve ez az  Egyesült Államok legnagyobb tagállama, lakosságát tekintve azonban az egyik legkisebb. Nagy része ember átlal lakatlan, ahol az érintetlen természet megannyi csodája tárulhat fel előttünk: havas hegycsúcsok, lazacokkal teli folyók, végeláthatatlan erdőségek, a világ legnagyobb barnamedvéi, sziklákkal övezett tengerpartok, a környező vizekben hatalmas bálnákkal. Nem is csoda, ha sokan vágyunk rá, hogy életünkben egyszer felfedezhessük ezt a vidéket.

alaszka2.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Bár ezek a területek leginkább csak helyiek által vezetett expedíciók során közelíthetőek meg, vannak olyan elszánt kalandorok, akik mindenféle elektronikus eszköz és külső segítség nélkül is nekivágnak.

A National Geographic Channel túlélő-reality műsorban követi nyomon azt a tizenkét félelmet nem ismerő túrázót (köztük egy nőt), akik nem mindennapi megmérettetésre vállalkoztak: sarkvidéki körülmények között, a modern civilizáció eszközei nélkül kísérlik meg legyőzni a természet.

Útjuk sziklák tetején, vad gleccservölgyek mélyén és sűrű bozótosokban vezet, miközben mindössze 60 órájuk van eljutni a célként megjelölt helyhez. A NatGeo Túlélni Alaszkát sorozatának szereplői az életük kockáztatásával igyekeznek bebizonyítani, ők a legkeményebb kalandorok a világon. Szerencsére azonban fotózni nem felejtettek el túrájuk közben, így néhány különleges kép erejéig mi is velük tarthatunk, és elutazhatunk a világ másik felére.

Szeretnéd nyomon követni a hihetetlen kalandtúrát? A Túlélni Alaszkát II. sorozatot szerdánként  23 órakor és péntekenként 22 órakor láthatod a National Geographic Channel műsorán!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X