Főoldal > MAGAZIN > Csírában az erő

Csírában az erő

babbrokkolibúzacsíraegészségretekzsázsa
0

Írta:

Bolondíts meg a salátádat, a smoothie-dat vagy a reggeli teljes kiőrlésű szendvicsedet egy maroknyi, életerőtől duzzadó csírával! Ezek az apró növénykék igazi szupertáplálékok, ugyanis esszenciálisan magukban hordozzák a kifejlett zöldség minden előnyös tulajdonságát.

Retek

Kiválóan tisztít, ezért nagyszerű társad lehet a méregtelenítő kúrák során. Immunerősítő tulajdonságáról sem érdemes megfeledkezni, megfázás esetén például megszünteti az orrdugulást, ráadásul megelőzhető vele a megfázás és az influenza. A retekcsíra a pattanások elleni harcban is a segítségedre lehet, hiszen magas foszfortartalmának köszönhetően tisztítja és szépíti a bőrt.

Mungóbab

Ha rajongója vagy az ázsiai konyhának, akkor ezt a csírafajtát neked találták ki! A mungóbab csírája rostban gazdag, ezzel segíti a salakanyagok távozását és a méregtelenítést. Remekül szabályozza a vércukorszintet és a hormonháztartást, emellett nagy mennyiségben található benne B-, C- és E-vitamin, valamint kálium, ezért a bőröd és a hajad is hálás lesz érte.

Brokkoli

Gyulladáscsökkentő hatású, tisztítja a vért, javítja a keringést és a sejtek anyagcseréjét. Jó hír, hogy a brokkolicsíra képes lassítani a bőröregedést magas antioxidáns és béta-karotin tartalma miatt. Sőt jótékonyan hat a szemre, a bőrre és az idegrendszerre is!

csira2.jpg ()

Zsázsa

A zsázsa egy káposztaféle, amit a népi gyógyászatban szépítőfűnek is neveznek, nem véletlenül, hiszen magas E-vitamin-tartalma segít megőrizni a bőr rugalmasságát és hatékonyan veszi fel a harcot a káros szabadgyökökkel szemben. A benne található klorofill tisztítja, megújítja a vért, míg antioxidánsai erősítik az immunrendszert, és csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladásokat.

Búza

Igazi vitaminbomba, C- és A-vitaminban gazdag, ráadásul a benne található B17-vitamin bizonyítottan képes elpusztítani a rákos sejteket. Antioxidánsokat és E-vitamint szintén tartalmaz a búzacsíra, emellett hatékony baktériumölő. Erősíti az idegrendszert és hozzájárul a fizikai ellenálló-képesség, valamint a szellemi frissesség javításához. Stresszoldó, csökkenti a fáradtságot, ezért kiélezett helyzetekben, például egy zűrös vizsgaidőszakban nagy segítségedre lehet.

A cikk megjelent a Wellness magazin 2016. szeptemberi lapszámában!


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X