Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 jótékony hatás, amit nem tudtál a búzafűről

5 jótékony hatás, amit nem tudtál a búzafűről

antioxidánsásványi anyagbúzabúzafűbúzafűléimmunrendszerméregtelenítésvitamin
0

Írta:

A füvek több mint 90 féle ásványi anyagot tartalmaznak, mégsem rágcsáljuk őket mindennap. Igaz, nem is minden fűre igaz ez, de a búzafűre igen! Energiát, vitaminokat nyersz, már napi egy pohártól is!

1. Nagyszerű antioxidáns forrás

A friss búzafű valóságos tárháza az antioxidánsoknak. A szabad gyökök megkötésében, semlegesítésében az antioxidánsok játszanak kulcsszerepet, így tökéletesítik az egészséget, meghosszabbítják az életet. A búzafű fogyasztásának emellett kiemelkedő tumorsejt ellenes hatása van, vagyis hatékonyan veszi fel a küzdelmet a rák ellen. A hasznos enzimek veszteségmentes felhasználása érdekében mindig nyersen kell elfogyasztani.

2. Vértisztító    

A friss búzafű legfontosabb elemei az enzimek, melyek az étrendbe iktatva meghosszabbítják a test saját enzimeinek életét. A növényben lévő klorofill segít a vérszegénységen, növeli a vörösvérsejtek számát, ami a sejtek tökéletesebb oxigénellátását, táplálását eredményezi. Tisztítja a vért és az emésztőrendszert, stimulálja az enzimrendszert, így kedvező hatást gyakorol a vér összetételére. Ideális akkor is, ha tisztítókúrát tervezel, mert serkenti és regenerálja a májat.

3. Lúgosító

A vért nem csak tisztítja, hanem lúgosítja is. Különleges ásványianyag-tartalmának köszönhetően csökkenti a savas közeget. Megvédi a szervezetet a karcinogén anyagokkal szemben. Semlegesíti az olyan méreganyagokat, mint a kadmium, nikotin, stroncium és a higany.

4. Energetizáló

Kevés más élelmiszer tartalmaz annyi aktív, élő összetevőt, mint a búzafű. Segítségével megsokszorozódik az életerő, mozgékonyabb, energikusabb lehetsz. Kimagasló arányban tartalmaz A-, C-, K-, B komplex-, és B 17-vitamint is. A teljes összetétele sokban hasonlít az emberi vérre, éppen ennek köszönhetően a búzafűből származó vitaminok, enzimek és ásványi anyagok könnyedén felszívódnak az emberi szervezetben.

5. Frissen préselve, lassan kortyolva a legjobb! 

Mindig frissen préselve fogyaszd, de soha ne egyszerre idd meg! A búzafűlevet a nap során kis mennyiségekben, lassan, kanalanként kortyolgatva kell fogyasztani. Ha egy általános kúrát szeretnél tartani, ami tisztít, erősít, és még fogyaszt is, akkor kb. 1 decilitert ossz be a nap folyamán. Ha gyógyítás céljából iszod, akkor 0,25-0,5 decilitert kanalazz be naponta, de ezt is elosztva, 3-4 alkalomra.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X