Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 kérdés a búzafűről

5 kérdés a búzafűről

búzafűlúgoszöld
0

Írta: and

1. Honnan származik? A legrégebbi tönkölybúza maradványokat a Nílus-völgyében fedezték fel, amelyek a Kr. e. negyedik évezredből származnak. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, és már a régi rómaiak is fogyasztottak a Kárpát-medencében. Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele hatásosan. 2. Miért érdemes fogyasztani? A tönkölybúzafű nemcsak méregtelenít, de növeli energiaszintünket is. Magas klorofill- tartalmának […]

1. Honnan származik?

A legrégebbi tönkölybúza maradványokat a Nílus-völgyében fedezték fel, amelyek a Kr. e. negyedik évezredből származnak. Ismert volt Sumerben, Egyiptomban, és már a régi rómaiak is fogyasztottak a Kárpát-medencében. Az első világháború alatt sebesült katonákat gyógyítottak vele hatásosan.

2. Miért érdemes fogyasztani?

A tönkölybúzafű nemcsak méregtelenít, de növeli energiaszintünket is. Magas klorofill- tartalmának köszönhetően javul a sejtek oxigénellátása, így a gyulladások megszűntetésében is segítségünkre lehet. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne és az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás, valamint az E-, F-, K-, és B- vitaminok is megtalálhatóak benne. Magas enzimtartalmának köszönhetően pedig azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával. A kutatások igazolták, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket, amely a B17 (laetrile) tartalmával magyarázható.

buzafu2.jpg ()3. Kinek ajánlott a fogyasztása?

Gyermekek már két éves kortól, kismamák, szoptatós mamák, betegek és egészségesek egyaránt ihatják. Csak frissen préselve és éhgyomorra igyuk, fél óra múlva lehet folyadékot inni rá, és egy óra elteltével ehetünk szilárd ételt. Első alkalommal kis mennyiséget, lassan kortyolva fogyasszuk, majd fokozatosan növelhetjük a mennyiséget. Erős tisztító hatása miatt kezdetben émelygő érzés léphet fel, ez annak a jele, hogy a szervezeted tisztul.

4. Miért jó?

Elpusztítja a kórokozókat és segít helyreállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, az egészséges immunrendszer érdekében. Kutatások 18 féle enzimet azonosítottak benne. Aki rendszeresen fogyasztja, ritkábban betegszik meg, ha mégis, hamarabb felépül, és a teljesítményre is pozitív hatással van. Sejtregeneráló hatóanyagainak köszönhetően fiatalságunk megőrzésére is kiváló, mert lassítja az öregedést. Tisztítókúrák remek kiegészítője. Jól kezelhetők vele fekélyes panaszok, emésztési zavarok, valamint nőgyógyászati betegségekre is rendkívül hatékony. Daganatos betegségek esetén – különösen legyengült állapotban – serkenti a szervezet daganatsejtekkel szembeni küzdelmét.

5. Hogyan készítsük el otthon?

Házilag is nagyon egyszerűen termeszthető: szükség van jó minőségű csíraképes bio tönkölybúza, fekete földre vagy erdei humuszra, és egy virágládára. A locsoláshoz válasszuk az esővizet és növényünket 15-20 fokos hőmérsékleten tároljuk. Amikor elültettük az első két nap sötét, majd utána napos helyen tároljuk. A búzát 10-12 órára (1 rész búza, 2 rész víz) beáztatjuk, majd nedves ronggyal letakarva 24-48 órán át csíráztatjuk. A kicsírázott magokat a virágládákba helyezzük, majd egy vékony földréteggel letakarjuk, és kissé meglocsoljuk. Már 6-10 nap után learathatjuk: 10-20 cm-es magasság között ollóval, ráadásul le is kell, mert ha hagyjuk tovább nőni, megsárgul és nincs minőségi lé tartalma. A learatás után 7-10 napig tárolható a hűtőben. Minden nap egyszer vegyünk ki egy maroknyit belőle, így kb. 4-8 evőkanál levet préselhetünk le. A levet magas fehérjetartalma miatt 1-2 órán belül el kell fogyasztani, ez hűtőben már nem tárolható.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X