Főoldal > DIÉTA > Méregteleníts zöldekkel!

Méregteleníts zöldekkel!

antioxidánsegészségméregtelenítésnövényvitaminzöld
0

Írta:

A sok emésztetlen anyag, amelyet az egészséges életmód jegyében is megeszünk, mint például a mesterséges színezékek és édesítőszerek, a szintetikus vitaminok, károsak a szervezetnek. Felgyülemlenek a sejtek közötti térben, és egy idő után gátolják a létfontosságú anyagcsere folyamatokat.

 A magas klorofill-tartalmú növények tudják tehermentesíteni a szervezetet. Beindítják az öngyógyító folyamatokat, regenerálják a májat és az emésztést, jó hatással vannak az anyagcserére, tisztítják a vért, javítják a sejtek vérellátását.

Akkor is hatnak, ha nem változtatsz étkezési szokásaidon. Ha fogyasztásuk idején elhagyod az állati táplálékokat, a sok E-t tartalmazó élelmiszert és a cukrot, avval tovább könnyítesz a szervezeteden.

Búzafű

A tavaszi fáradtság energizáló zöldje gazdag A-, C-, E-, F-, K-, B17-vitaminforrás és 17 féle aminosav található meg benne. Nélküle nincs méregtelenítés. Segít az emésztésben és a belső szervek optimális működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat, míg a hasznos bélbaktériumokat visszaállítja. Különböző fűallergiákat, például a gyakori parlagfű allergiát akár meg is szüntetheti, de a tüneteket mindenképp mérsékli. Javítja a szöveti oxigénellátást. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít. Bizonyítottan segít elpusztítani a rákos sejteket, B17-vitamin tartalma által. A friss búzafű hűtőszekrényben egy hétig eltartható, elektromos préssel előállítható otthon, de bioboltokban készen is megvásárolható.

zoldmer2.jpg ()

Csalán

A magas vitamin- és ásványi anyag-tartalmú csalán a legerősebb vértisztító növény, így tisztítókúrák és böjtök kedvelt növénye. Feloldja a salakanyagokat, eltávolítja a mérgeket, tisztítja a teljes emésztőcsatornát és a vizeletkiválasztó-rendszert. Segíti a fehérje-, a szénhidrát- és a keményítő anyagcseréjét. Erősíti az immunrendszert, fokozza a szervezet védekezőképességét. A szénanátha jól bevált ellenszere. Izomépítésben segítőtárs. A magas vérnyomás természetes gyógyszere. Enyhíti a premenstruációs tüneteket. Eltünteti a pattanásokat, egyes bőrbetegségek (pl. ekcéma) esetén is hatásos. Élénkítő teája nemcsak kúra jellegűen iható, de az ajánlott napi 3 csészényi adagot nem tanácsos túllépni, mert allergiás tüneteket okozhat. Erős vízhajtó hatása miatt gondoskodni kell a megfelelő káliumpótlásról.

Lucerna

A lucerna föld feletti része bőségesen tartalmaz béta-karotint, B-, C-, D-, E- és K-vitamint, valamint ásványi sókat, káliumot, vasat, kalciumot és foszfort.  Karban tartja az idegrendszert, fogyasztásával könnyebben kezelhető a stressz. Fontos szerepet játszik a vérképzésben, a legmagasabb szerves vasforrás. Magas kalcium tartalma erősíti a csontokat és a fogakat, így serdülő- és időskorban kifejezetten hasznos. A gyulladáscsökkentő réz reumás és ízületi problémák ellenszere. Szaponin tartalma pedig a lerakódott koleszterint távolítja el. Kismamáknak is ajánlható, mivel segíti a szoptatást. Cukorbetegeknél jótékonyan hat a glükóz anyagcserére. Kamillateával fogyasztva kitűnő ital.

Zöldárpa

Mindent adó tápláléknak nevezik, ami nem is csoda, hiszen igazi vitaminbomba: B1-, B2-, B6-, C-, E-, H-vitamint, folsavat, béta-karotint és panthotént magas arányban tartalmaz. SOD enzimforrás-bomba, amely jelentősen lassítja az öregedés folyamatát. Rengeteg pozitív hatása van még: jótékony vérszegénység esetén, csökkenti az allergiás tüneteket, gátolja a pigment foltok kialakulását, betegségek idején felgyorsítja a lábadozást. Segíti a mellékvese és a bélcsatorna működését, leköti a felesleges gyomorsavat. Leve, akárcsak a búzafűé, teljes értékű táplálék.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X