Főoldal > EGÉSZSÉG > Légy igazi nő!

Légy igazi nő!

wellness
0

Írta:

Bár senki nem mondja meg, hogyan is kell ezt pontosan, de azért nagyon korán elkezdjük a gyakorlást. Egész pontosan már az első lépésektől. „Nézd, milyen nőiesen mozog!” – ezt a felszólítást nem egy divatbemutatón hallottam, hanem a játszótéren egy fiatal anyukától. Büszkén figyelte, ahogy tízhónapos, pelenkás porontya cumival a szájában, totyogva haladt a homokozó felé. […]

Bár senki nem mondja meg, hogyan is kell ezt pontosan, de azért nagyon korán elkezdjük a gyakorlást. Egész pontosan már az első lépésektől.

„Nézd, milyen nőiesen mozog!” – ezt a felszólítást nem egy divatbemutatón hallottam, hanem a játszótéren egy fiatal anyukától. Büszkén figyelte, ahogy tízhónapos, pelenkás porontya cumival a szájában, totyogva haladt a homokozó felé. Szerinte nőiesen.

Igen, ezt várja tőlünk születésünk óta mindenki, és persze ezt a követelményt állítjuk mi is magunk elé. Nőiesnek lenni. Teljes iparág épült erre, samponokkal és testápolókkal, parfümökkel és tornagyakorlatokkal. Megteszünk érte mindent, költjük a pénzünket – hogy vonzónak lássanak minket. Aztán a vége az, hogy amikor elengedjük magunkat, kócosan, festetlenül, egy jókedvű pillanatunkban kapjuk a legszebb bókokat. Tessék, nem kell itt erőlködni.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne gyakoroljatok tovább…

Akovács Éva


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X