Főoldal > EGÉSZSÉG > Nyerd vissza az életkedved!

Nyerd vissza az életkedved!

életmódwellness
0

Írta:

Segít az önhipnózisMegoldódnak a problémáid Az önhipnózis nagyon hasonlít arra a tudatállapotra, amikor közvetlenül elalvás előtt ellazulsz, és különböző képeket idézel fel magadban. A leghatásosabb lefekvés előtt végezni a gyakorlatot, mert a tudatalatti alvás közben dolgozik igazán, és ha megfelelően előkészíted a munkára, garantáltabb a siker. Ha naponta gyakorolsz, egyre közelebbi kapcsolatba kerülsz lelked legmélyével, […]

Segít az önhipnózis
Megoldódnak a problémáid

Az önhipnózis nagyon hasonlít arra a tudatállapotra, amikor közvetlenül elalvás előtt ellazulsz, és különböző képeket idézel fel magadban. A leghatásosabb lefekvés előtt végezni a gyakorlatot, mert a tudatalatti alvás közben dolgozik igazán, és ha megfelelően előkészíted a munkára, garantáltabb a siker. Ha naponta gyakorolsz, egyre közelebbi kapcsolatba kerülsz lelked legmélyével, és a problémáid megoldására szinte észrevétlenül rábukkansz majd.

30 perc csak magadra

Gondoskodj mindennap legalább fél óráról, amikor magadra csukhatod az ajtót, és ez az időszak valóban a lazításé lehet. Kapcsold ki a telefonodat, a teljesebb ellazulás érdekében pedig hallgass relaxációs zenét, gyújts illatos gyertyát vagy füstölőt! Helyezkedj el kényelmesen, mindegy, hogy ülsz vagy fekszel, a lényeg, hogy a testtartás ne okozzon feszültséget benned! Lehetőleg kényelmes ruhát viselj, ami nem szorít, teríts magadra egy puha takarót, hogy ne fázz (az önhipnózis alatt a vérkeringés lelassul, és emiatt hűvösebbnek érezheted a levegőt).

1. fázis: Koncentrálj a légzésedre!

Hunyd le a szemedet, és tudatosítsd magadban, hogy a szemhéjad elválaszt a külvilág ingereitől. Innentől kezdve csak befelé figyelj! Lélegzés közben a ki-, vagy a belégzés tart hosszabb ideig? Hangolódj rá saját légzési ritmusodra. Ezután néhány másodpercig tartsd bent a levegőt, közben feszítsd meg minden izmodat. Amikor kiengeded a levegőt, érezd, ahogy az izmaid is elernyednek, és egyre jobban ellazulsz.

2. fázis: Út a tudatalattiba

Kezdd el lassítani a lélegzetedet, és számolj lassan visszafelé, 10-től 1-ig. Koncentrálj a számokra, ne engedd, hogy a gondolataid eltereljék a figyelmedet! Eleinte persze természetes, hogy zavaró gondolatok cikáznak a fejedben, ilyenkor hagyd, hogy felbukkanjanak, de engedd is őket tovasuhanni, ezután összpontosíts újból a számokra! Érezd, hogy egyre lazább és nyugodtabb vagy. Képzeld el, mintha minden egyes szám megjelenítésével egy-egy lépcsőfokot tennél lefelé, saját tudatalattid irányába. Ahogy csökkenek a számok, benned nő a nyugalom és a béke érzése.

3. fázis: Akaszd a szekrénybe a stresszt!

Miután elérted az utolsó lépcsőfokot is, lelki szemeid előtt jeleníts meg egy csodálatosan fénylő szivárványt, ami csillogó kapuként tárul eléd. Lásd az élénk színeit, kápráztasson el a fénye! Sétálj át mint egy kapun e csodás égi tünemény alatt, lépj át a szorongással teli mindennapjaidból a harmonikus életedbe, ahol minden aranyfényben pompázik. Tudod, hogy ez egy mentális helyszín, itt megszabadulhatsz a problémáidtól. A szoba sarkában észreveszel egy régi szekrényt, amely nyitott ajtajával arra vár, hogy telepakold azzal a stresszel, amivel nap mint nap meg kell küzdened. Képzeld el, hogy megszabadulsz a szorongásaidtól, és helyette kiegyensúlyozottság és nyugalom száll meg. Ezután semmisítsd meg a problémákkal telipakolt bútordarabot! Égesd el, vagy lökd egy szakadékba – a lényeg, hogy lásd, ahogyan eltűnik a szemed elől!

és még…
hipnozis.lap.hu
Leslie M. LeCron: Az önhipnózis (Magyar Könyvklub, 1200 Ft)
Federspiel – Karger: A lélek egészségkönyve (Kossuth Kiadó, 5600 Ft)

Az önhipnózis negyedik és ötödik fázisáról a Wellness magazin februári számában olvahatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X