Főoldal > EGÉSZSÉG > Méregtelenítő masszázs

Méregtelenítő masszázs

masszázsméregtelenítéswellness
0

Írta: and

Szervezetünkben a stressz, betegségek, gyógyszerek, helytelen étrend és minden más negatív tényező hatására nagyon sok méreganyag halmozódik fel. Előfordulhat, hogy ezektől állandóan fáradtnak, levertnek érezzük magunkat. A méreganyagok olyan melléktermékek a szervezetben, amelyek a lágyszövetben halmozódnak fel és tárolódnak. A toxikus anyagok felhalmozódása nagymértékben gátolja a természetes kollagén és ellasztin funkciókat, mely a kötőszövet és […]

Szervezetünkben a stressz, betegségek, gyógyszerek, helytelen étrend és minden más negatív tényező hatására nagyon sok méreganyag halmozódik fel. Előfordulhat, hogy ezektől állandóan fáradtnak, levertnek érezzük magunkat. A méreganyagok olyan melléktermékek a szervezetben, amelyek a lágyszövetben halmozódnak fel és tárolódnak. A toxikus anyagok felhalmozódása nagymértékben gátolja a természetes kollagén és ellasztin funkciókat, mely a kötőszövet és a bőr petyhüdtté válásához, megereszkedettségéhez vezet.

Ezen problémák ellen tehetünk a masszázsok alkalmazásával. A különböző masszázs-technikákban közös, hogy a kezelt szervben helyi, de az egész testre is kiterjedő hatásokat váltanak ki. A legismertebb hatás, hogy a masszírozott területen vérbőség alakul ki, több tápanyagot kap a bőr, a káros anyagok így gyorsabban kiürülnek. Az izmok fokozatosan fellazulnak, a görcsök feloldódnak, az izmokban pedig olyan anyagok képződnek, amelyek fokozzák a teljesítőképességet.

A masszázs hatása azonban túlterjed a kezelt testrészen. Ezt a mai orvostudomány azzal magyarázza, hogy az idegek az ingert a kezelt testrészhez vezetik, amelyen keresztül a belső szervek működése is pozitívan befolyásolható. A hagyományos keleti orvoslás ezzel szemben a masszázsnak az életerő (csí) áramlását befolyásoló hatásával magyarázza ezt a hatást.

A masszázsok sajátos technikái felfokozzák a nyirokáramlást és a vérkeringést. A kezelések hatására felgyorsul a vérkeringés is, ezáltal javul a bőr alatti kötőszövetek oxigénellátása és anyagcseréje.  A felgyorsult keringés következtében pedig erősödik a szervezet zsírégetési folyamata. Megerősödnek a laza kötőszövetek, az intenzív masszírozás visszaállítja azok rugalmasságát, a bőr feszesebb lesz. A speciális masszázsok alkalmazása során a kapillárisok átjárhatósága fokozódik, az oxigénnel telített friss vér a kezelési helyre áramlik, majd az elhasznált salakanyag tartalmú testnedvek a vénák és nyirokerek segítségével a szervezett kiválasztó rendszerein keresztül távoznak.

Mivel itt a tavasz, sőt, nemsokára a bikinik szezonja is megérkezik, itt az ideje egy kis megújulásnak; fontos, tehát, hogy időnként felfrissítsük fel testünket is. A tavaszi „nagytakarításhoz” például érdemes kipróbálni a nyirokmasszázst, mellyel a masszőr a testnedveket finom, ütemes mozdulatokkal a nyirokcsomók felé pumpálja, hogy a testben felhalmozódott méreganyagok a nyirokrendszeren keresztül tudjanak távozni. Választhatjuk akár a mézes masszázst is, mely segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítja annak egészséges egyensúlyát. A méz vitamin és ásványianyag-tartalma a masszázs során mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat pedig kiszívja, és magába gyűjti, így testünk fellélegezhet.

Mindenképpen érdemes a masszázsokat például szauna vagy infrakabin használatával összekötni, melyek még jobban elősegítik, hogy testünk megszabaduljon a felgyülemlett méreganyagoktól.

Még több masszázs:

http://masszazs.lap.hu/
http://cellulitmasszazs.lap.hu/
http://www.ayurvedikusmasszazs.lap.hu/
http://meregtelenites.lap.hu/ 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X