Főoldal > DIÉTA > Ezért fölöslegesek a méregtelenítő kúrák a szakértő szerint

Ezért fölöslegesek a méregtelenítő kúrák a szakértő szerint

diétaméregtelenítésméregtelenítő kúra
0

Írta:

A nyár elején sokan tartanak valamilyen tisztítókúrát, pedig Zacher Gábor szerint a legtöbb ilyen diéta hatalmas átverés.

Zacher Gábor az RTL egyik műsorában beszélt a méregtelenítésről, mely kifejezés a köznyelvben teljesen mást jelent, mint a toxikológusok számára. A mindennapokban inkább a természetgyógyászattal összemosott tisztító/méregtelenítő kúrákra gondolnak. A szakember viszont úgy véli, a szervezet rendszeres méregtelenítésére való buzdítás „a legtöbbször nem szól másról, minthogy megpróbálják az embereket átverni.”

„A tudomány mai állása szerint nincs szükségünk ilyen diétákra, hiszen a szervezetünk tökéletesen tud méregteleníteni egy jó májműködéssel, a széklet és a vizelet kiválasztásával, illetve a verejtékezéssel. Alapvetően a legjobb méregtelenítés az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás” – fogalmazott Béres Krisztina dietetikus.

Ezzel Zacher Gábor is maximálisan egyetért, így nem érdemes belevágni ilyesmi diétákba, inkább figyeljünk arra, hogy megfelelő tápanyagokhoz juttassuk a szervezetünket.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X