Főoldal > EGÉSZSÉG > Stresszoldás jógával

Stresszoldás jógával

jógastresszwellness
0

Írta:

A bennünket érő stressz mennyiségét szinte lehetetlen lecsökkenteni, hiszen nem tehetjük meg, hogy a világtól elvonultan nyugalomban meditáljunk hosszú napokig. A megoldás az lehet, ha megtanuljuk oldani és feldolgozni a feszültséget. Végezd rendszeresen ajánlott jógaprogramunkat akár minden reggel vagy este, esetleg a nyaralás napjai alatt a szabadban, meglátod, mennyire feltöltődsz tőlük. 1. Vrikszászana – (Faállás)Állj […]

A bennünket érő stressz mennyiségét szinte lehetetlen lecsökkenteni, hiszen nem tehetjük meg, hogy a világtól elvonultan nyugalomban meditáljunk hosszú napokig. A megoldás az lehet, ha megtanuljuk oldani és feldolgozni a feszültséget. Végezd rendszeresen ajánlott jógaprogramunkat akár minden reggel vagy este, esetleg a nyaralás napjai alatt a szabadban, meglátod, mennyire feltöltődsz tőlük.

1. Vrikszászana – (Faállás)
Állj zárt állásba, majd támaszd a jobb talpad a bal combod belső részéhez, karjaidat emeld oldalsó középtartásba. Tekinteted szegezd egy pontra magad előtt a talajon, képzeld el, hogy belekapaszkodsz ebbe a pontba. Az egyensúly megtalálásához eleinte lehet, hogy falhoz kell támaszkodnod. Ha már stabilan állsz, érintsd össze a két tenyeredet a szíved előtt. Próbáld a csípődet vízszintesen tartani, és a megemelt lábad térdét minél inkább oldalra nyitni. A fejed búbjával nyújtózz felfelé. Éld át, ahogy megszilárdulsz ebben a pozícióban és egyre megingathatatlanabb vagy. Fél perctől akár öt percig is így maradhatsz, majd néhány percig pihenj a kiinduló helyzetben, és ismételd meg a gyakorlatot a másik lábaddal is.

Egyéb gyógyító hatása:
Erősíti a comb és a vádli izmait, javítja az egyensúlyérzéket. Jó hatással van a lélekre is, a gyakorlatot végezve letisztul a csapongó elme, összeszedettebbé, higgadtabbá válik a gondolkodás.

2. Szupta baddha kónászana – (Fekvő lenyomott szögtartás)
A földön ülve a gát előtt érintsd össze a két talpad, és nyisd szét a térded. Tedd le magad mögött a talajra az alkarodat, majd engedd le a törzsedet is. Karjaidat tárd ki, a tenyeredet fordítsd felfelé. Pihenj a helyzetben fél perctől akár öt percig, majd alkartámasszal emelkedj vissza.

Egyéb gyógyító hatása:
Oldja a csípő, a térd és a boka merevségét, pozitívan hat az emésztőrendszer és a nemi szervek vérellátására. Rendszeres gyakorlása megszüntetheti a húgyúti és hólyagproblémákat. Képes szabályozni a rendszertelen ciklust, energizálja és frissíti a hátgerincet.

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X