Főoldal > EGÉSZSÉG > Szerelem és szexualitás a kézírásban – 2. rész

Szerelem és szexualitás a kézírásban – 2. rész

grafológiaszexualitás
0

Írta: and

A magyar nyelv kegyes a grafológushoz: a gy betűben egymás mellé illeszti a párkapcsolat két legfontosabb jelét, a g-t és az y-t. Ebben, a szerelmi kérdésekben oly sokat eláruló kettős betűben, a g jelképezi az írás létrehozóját, az y pedig a társát. Ha belebújunk az írásjelek bőrébe, ez az aprócska betű-pár beszédessé válik, feltárja valódi […]

A magyar nyelv kegyes a grafológushoz: a gy betűben egymás mellé illeszti a párkapcsolat két legfontosabb jelét, a g-t és az y-t. Ebben, a szerelmi kérdésekben oly sokat eláruló kettős betűben, a g jelképezi az írás létrehozóját, az y pedig a társát. Ha belebújunk az írásjelek bőrébe, ez az aprócska betű-pár beszédessé válik, feltárja valódi érzéseinket, vágyainkat; megmutatja, hogyan érezzük magunkat kapcsolatunkban – vagy hogyan viseljük az egyedüllétet – és hogyan viszonyulunk társunkhoz.

Mielőtt belekezdenénk a vizsgálódásba, fontos tudni, hogy írásképünk némi késéssel követi életünk alakulását. Átlagosan fél év, mire egy biztató új kapcsolat láthatóvá válik betűinkben: az első randi után könnyen lehet, hogy még az elmúlt hónapok csalódása tükröződik bennük. Ezt figyelembe véve, bátran rábízhatjuk magunkat üzenetére: az írás nem hazudik!

Az „ideális” gy

A jól működő, minden téren kielégítő párkapcsolatban élő ember gy betűje szabályos és jól olvasható: mind a g, mind az y szépen rajzolt az írás egészéhez képest. Minden kis porcikájuk megvan: a középső zónában a betűk feje, az alsóban pedig a hurkok. A betűk közel állnak egymáshoz – akárcsak a párt alkotó két ember – és szinte párhuzamos a vonalvezetésük, egységet alkotnak. Méretük is azonos, egyik sem nyomja el a másikat, egyik sem törpül el a másik mellett. Az ilyen irigylésre méltó gy betű nem terem minden papíron, hiszen a valóban kiegyensúlyozott, örömteli, szeretetteljes párkapcsolathoz mindkét fél folyamatos figyelme, türelmes munkálkodása, és őszintesége kell. Ha még nem tartasz itt, ne keseredj el: a harmónia megteremtése fáradságos, de gyümölcsöző folyamat, amely segít elmélyíteni önismeretedet is!

0003620_1.jpg ()

0003620_2.jpg ()

Az arc nélküli y

A gy betű leggyakoribb „betegsége”, hogy az y-ról lemarad a feje. Bár jól látható az alsó zónában elhelyezkedő hurok, a középső zónában nem marad belőle szinte semmi: hiányzik, vagy olvashatatlanná válik a szabályosan u betűhöz hasonlító része. Az ilyen y gazdája bizony elégedetlen társával. A csonka betű azt jelképezi, hogy írója nem kap elég figyelmet társától. Annyit, amennyire és amilyen minőségben arra vágyna. Ez figyelmeztetés lehet arra, hogy vágyainkat megfogalmazzuk a másiknak. Néma gyereknek  az anyja sem érti a szavát: ha több törődésre vágyunk, ezt közöljük a férfivel. Akiről tudjuk, hogy e téren sutább nálunk, és bizony sokszor csak az egyértelmű közlésből ért.

0003620_3.jpg ()

0003620_4.jpg ()

Az arctalan y azonban kimondottan pozitív töltetet kap, ha írója éppen párt keres: megmutatja, hogy látható társ híján gazdája nyitott az új kapcsolatra! Ez talán nagyon is kézenfekvőnek tűnik, de a kézírásból bizony gyakran kiderül, hogy a megfogalmazott vágy mellé nem társul valódi nyitottság: ami pedig feltétele a várva várt találkozásnak.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X