Főoldal > szex > 4 mítosz a libidóról – vágyfokozó tippekkel!

4 mítosz a libidóról – vágyfokozó tippekkel!

egészséglibidónemi vágyorgazmusszerelemszexszexualitástestvágy
0

Írta:

Mint az emberi egészség minden egyes része, a nemi vágy is sok tudományos vizsgálat tárgya. A szakértők szerint a kérdés jóval összetettebb, mint gondolnánk, ezért te se dőlj be minden mendemondának!

Az egyik legnépszerűbb állítás, ami legalább részben igaz: a férfiak fiatalon vannak a nemi vágyuk csúcsán, míg a nők a 30-as, 40-es éveikben érik el. Igaz, egyes kutatások kimutatták, hogy a 27-45 év közötti nők hajlamosak többet szeretkezni fiatalabb énjüknél, de kevés a bizonyíték rá, hogy a libidó ténylegesen felhevül az idő múlásával. Inkább az a magyarázat, hogy a nők 30 éves koruk körül békélnek meg a testükkel, már jobban ismerik magukat és a partnerüktől is bátrabban tudják kérni azt, ami igazán kielégíti őket.

A férfiak esetében a tesztoszteron szintje játszik fontos szerepet. És igen, ez a hormon fokozatosan csökken az évek múlásával. De egy kutatás szerint a férfiak általában is hajlamosak erőteljesebb „Csináljuk!” impulzusokat érezni – és így is cselekedni -, mint a nők, akik sokkal megfontoltabbak. Tehát nem arról van szó, amit a népszerű elméletekben hangoztatnak, hogy a férfiak és a nők korosztály szerint rosszul vannak összepárosítva. Ez ennél bonyolultabb.

Íme még 4 a nemi vágyat érintő gyakori mítoszok közül.

Az osztriga felizgat

Nincs rá bizonyíték, hogy az afrodiziákumnak nevezett ételek felturbóznák a nemi vágyat, mondja Debra Herbenick, egy amerikai egyetem szexualitással foglalkozó intézetének vezetője. Könnyen lehet, hogy a partnereddel elfogyasztott tengeri herkentyűkből készült vacsora egyenesen a hálószobába vezet, de ez inkább a hangulatnak köszönhető, nem pedig a puhatestűeknek.

A fogamzásgátló megöli a libidót

Igaz, hogy a nők egy részének erőteljesen csökken a nemi vágya, amikor antibébi tablettát szed. De sokan mások azt tapasztalják, hogy a szexuális izgalmuk ugyanebben az esetben az egekbe szökött. A hormonális fogamzásgátlás tehát lutri, vagy így hat rád, vagy úgy. Meg kell találnod a megfelelő készítményt, amely számodra pozitív eredményt hoz. Esetleg védekezhetsz másként.

13872166 - young and fit caucasian adult couple lying on naked on a bed

A menopauza után erőteljesen zuhan a nők nemi vágya

Igaz, hogy egyes nőknél csökken a lelkesedés a változókor után, de kb. 50% arányban jobban élvezik a szexet, mint valaha, vagy nem érzékelnek változást. Ha mázlid van, te a második csoportba tartozol.

Ha nem szexelsz, kinyírod a libidód

Egy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatban tény, hogy a szexuális vágy sokszor egyre csak fokozódik. De ez nem jelenti azt, hogy egy hosszabb szünet után egy új szexuális partner ne tudna pillanatok alatt felvillanyozni. Ez csupán egyéni beállítottság kérdése, nem egy törvényszerűség.

Szeretnéd növelni a libidód?

Találj egy új és izgalmas partnert! Emellett az egészséges életmód is nagyban hozzájárul a kirobbanó nemi vágy kialakulásához, hiszen a rendszeres testmozgás és a jó éjszakai alvás kulcsszerepet játszanak abban, hogy jobban érdeklődj a szex iránt. Emellett a mediterrán étrend és a jóga is segíthetnek felerősíteni benned a gyakoribb érzéki örömök igényét.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X