Főoldal > EGÉSZSÉG > Lépj kapcsolatba a babával – meditálj!

Lépj kapcsolatba a babával – meditálj!

meditációvárandósság
0

Írta:

Mindegy, hogy a meditációnak melyik fajtáját választod: az egyszerű légzőgyakorlattól  a transzcendentális meditációig. Céljuk a relaxált állapot elérése. Egyes meditácó típusokban a  légzésre kell nagyobb hangsúlyt helyezni (tudatos légzés),  még más fajtáknál   komplex fizikai mozdulatokat kell végrehajtani az ellazult állapot eléréshez. Ne feledd: minden meditációs módszer célja, hogy meditálás közben nyugalmat és békességet érezz, miközben a nyugodt percek messzerepítenek a  mindennapoktól. Miért […]

Mindegy, hogy a meditációnak melyik fajtáját választod: az egyszerű légzőgyakorlattól  a transzcendentális meditációig. Céljuk a relaxált állapot elérése. Egyes meditácó típusokban a  légzésre kell nagyobb hangsúlyt helyezni (tudatos légzés),  még más fajtáknál   komplex fizikai mozdulatokat kell végrehajtani az ellazult állapot eléréshez. Ne feledd: minden meditációs módszer célja, hogy meditálás közben nyugalmat és békességet érezz, miközben a nyugodt percek messzerepítenek a  mindennapoktól.

Miért jó meditálni?

0006487_1.jpg ()

A meditáció az  önismeret elmélyítésének egyik kiváló útja lehet.  A meditáció során olyan belső állapotot teremtesz, amelyben megszabadulsz a nyomasztó gondolatoktól, ”üres edénnyé” válsz. Ebben a – nyugati ember számára szokatlan – helyzetben hozzáférhetsz olyan belső tartalmakhoz, amelyek a mindennapokban rejtve maradnak:  „Megvilágosodhatsz”, értelmet nyerhetnek addig kusza érzések, helyzetek, történések. Megértheted saját viselkedésed és környezetedet. És ami még fontosabb. Várandósság alatt beszélgethetsz gyermekeddel.

Ismerd meg a gyermeked!

Bár még teste nagyon aprócska, attól még lelke, szelleme éber, figyel, és jelez. Csak rajtad múlik, meghallod-e. Csodálatos, szívet melengető érzés a meditáció során addig elképzelhetetlen közelségbe kerülni vele: megismerni, ráhangolódni, elmerülni a semmihez sem fogható szeretetben. Ebben a tiszta állapotban könnyű meghallani üzenetét: elmondhatja, mi mindenre van szüksége testileg és lelkileg. Például több banánra és kevesebb spenótra, vagy arra, hogy az apukája is rendszeresen foglalkozzon vele. Te is elmondhatod neki érzéseidet, így már születése előtt mély és biztos kapcsolat alakul ki köztetek – ami csodálatos élmény, és megkönnyíti majd pocakon kívüli életeteket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X