Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészség-horoszkóp decemberre

Egészség-horoszkóp decemberre

egészséghoroszkóp
0

Írta:

Mottó: „Az erőviszonyok rendezése”E hónap uralkodó jegye a nyilas a (bolygója: a Jupiter), valamint 22-étől a bak (bolygója: a Szaturnusz). A hó első kétharmadában támogatott merész vállalkozások, fejlesztések testünk-lelkünk állapotának javítására 22-ével új feladatnak adják át helyüket: ízületeink, csontrendszerünk kímélésével kisebb, de hosszabb ideig tartó erőkifejtéseken, táplálkozásunk, sporttevékenységeink alapjainak, rendszerének átgondolásán keresztül. A nyilas napokon […]

Mottó: „Az erőviszonyok rendezése”
E hónap uralkodó jegye a nyilas a (bolygója: a Jupiter), valamint 22-étől a bak (bolygója: a Szaturnusz). A hó első kétharmadában támogatott merész vállalkozások, fejlesztések testünk-lelkünk állapotának javítására 22-ével új feladatnak adják át helyüket: ízületeink, csontrendszerünk kímélésével kisebb, de hosszabb ideig tartó erőkifejtéseken, táplálkozásunk, sporttevékenységeink alapjainak, rendszerének átgondolásán keresztül. A nyilas napokon ajánlott alacsony zsírtartalmú húsfélék mellett együnk sok spárgát, padlizsánt, édességnek fügét, a bak uralta napokon pedig készítsünk feketeretek- vagy céklasalátát, desszertnek birsalmasajtot.

0007190_4.jpg ()

KOS
Sokat pörögsz, izegsz-mozogsz - különösen a hó első felében, no nem mozgatsz meg nagy erőket, hegyeket, mert ahhoz most türelmesebb és lustább is vagy. Hajlamos vagy idegeskedni részletkérdéseken is, immunrendszered megvéd a nagyobb támadások ellen, de a megfázás, a nátha, torokfájdalom többször letámad, mint kéne. Levezetésként, tisztulásként keress olyan sporttevékenységet, amelyet a négy fal között is végezhetsz, és inkább átmozgat, mint teljesen kimerít: ilyen pl. a squash is. Esténként fogyassz egy kevés vörösbort, de még jobb, ha fűszeres forraltborral töltekezel a nap végén. Emellett pedig szükséges lenne pár tisztító napot beiktatni a karácsony előtti hatásban.

BIKA
Egészen megtáltosodsz ezekben a napokban, annyira szeretnél szépíteni a külcsínen, hogy ezért sok mindent megteszel nagy türelemmel és szorgalommal, különösen ami a mozgást illeti. Kár, hogy erőfeszítéseid ellenére sem tudod magad megnyugtatni az elért eredményekkel. Amire oda kell figyelned ebben az időszakban az a deréktájék. Előzd meg a felfázást: nem csak a bőrnek tápláló a tejes vagy kefires fürdő! Ha felütné fejét a magányosság vagy szeretethiány érzéséből fakadó depresszió, hatásos elsősegély egy teljes testmasszázs illatos olajokkal! Emellett pedig vaníliás, fahéjas italokkal kedveskedj magadnak!

0007190_1.jpg ()

IKREK
Sok minden idegesít, állandó egyensúlyozást kényszerítenek ki belőled a hétköznapok, nincsenek ínyedre a hirtelen változások, zavar, ha várnod kell. Jól jön buzgó lendületed, amivel túlrepíted magad ezeken a problémákon, és fáradhatatlanul újabb megoldási kísérleteket teszel. Mivel helyhez kötnek a rajtad kívül álló körülményeid, szobabiciklizz, fuss a ház körül, ugrókötelezz, azt követően pedig végy váltakozóan forró-hideg zuhanyt! A jupiteri napokon több fehérje, sonka, tojás, a hónap végén kalciumban gazdag ételek, így pl. a túró javasolt.

0007190_3.jpg ()

RÁK
Érzelmi igényeid megsokasodnak, és főleg 22-e után egyre inkább úgy érzed, hogy ami Veled történik, az semennyiben nem egyezik azzal, amire vágysz, amit magadnak szeretnél. A túlzott önemésztés és az abból automatikusan következő immunrendszer-gyengülés ellen irány egy kisebb, családias légkörű uszoda! A táplálkozásod pedig kövesse ösztöneidet: mindig edd azt, ami valóban jól esik, persze a józan ész határain belül. Sugárzik belőled a törékeny nőies szépség, ha másokkal annyira kedves tudsz lenni, talán sikerül magaddal szemben is szeretetteljesen viselkedni!

OROSZLÁN
Buzog benned a tettvágy, nem lehet Téged lelőni. A mozgás-gazdag életmód hírnökeként halmozod a sport-élvezeteket. E tevékenységek során inkább az energia levezetése, mint szép formába öntése megy Neked. Hajlamos vagy figyelmen kívül hagyni mások igényeit, valamint azt, hogy a minőség ugyanolyan fontos, mint a mennyiség. Ezért az aktív mozgás mellett járjatok el hétvégente táncolni, táncházba, salsa klubba, illetve mindenképpen olyan helyre, ahol együttesen, közös erővel alkothattok. A nyilas uralta napokon több hús megengedett, a bak-napokon pedig a bevezetőben ajánlott cékla- és reteksaláta, valamint az egyszerűbb krumpli-ételek.

SZŰZ
Teljesen lekötnek a mindennapi kötelezettségekhez kapcsolódó földi jellegű dolgok, problémák. Munka, pénz, rend áll figyelmed középpontjában. Ezzel nincs gond, ha a megfelelő csatornákon keresztül éled azokat ki: tisztítsd meg tested, végezz pár tisztító kúrát, kerüld az alkoholt és járj rendszeresen edzeni. Ne ragadj le a részletkérdéseken és ne légy túl szigorú magadhoz, minden kisebb erőfeszítésért, eredményért jutalmazd meg magad: egy kis napozás, séta, olvasás, naplóírás formájában! Igyál gyömbéres teát, ám kerüld a tejet, reggelente pedig készíts magadnak turmixot banánból és grépfrútból!

MÉRLEG
Mozgalmas a decembered, vidám vagy, mozgékony, és egyre csinosabb. Főleg 22-ig csak a társasági élet és a szórakozás érdekel. Táncolj sokat, legyen az szórakozó helyen, vagy tanfolyamon. Nehezen viseled a két ünnep közötti visszafogott tempót, feszülten lézengsz a családi eseményeken. Nem muszáj egy helyben ülni a rokonokkal, találj ki szabadtéri programokat, hogy ne idegeskedj sokat! Kerüld a kávét és a zsíros ételeket, illetve fogyassz citromot mindenféle formában!

0007190_5.jpg ()

SKORPIÓ
Sok a gondod, de jól bírod a gyűrődést, pozitívan állsz a problémákhoz. Azonban nehezen érted mások reakcióit, nem vagy túl együtt érző. Feltöltődésed záloga valamiféle izgalmas és még nem látott hely meglátogatása, meghódítása. Ha még nem próbáltad a tai-chit, a jógát, itt a megfelelő idő. Egyébként jó Rád nézni, de ha még ezt is fokozni szeretnéd, válaszd a hal- és gombaételeket sok-sok hagymával. Igazán aktuális lenne egy új frizura és hajszín is!

NYILAS
Jól menedzseled az ügyeid, ami elégedettséget ad a mindennapi létezésedhez a nyilas-napokon. A szokásos aktivitás mellett érettebben állsz a dolgaidhoz. Tudatosabban élsz, mozogsz, eszel. A váratlan, vagy hosszabb ideig tartó akadályokra azonban nem vagy megfelelően felkészülve, így ezzel érdemes foglalkoznod az év végén: inkább kis lépésekben haladj, ha fogyókúrázol, ne vonj meg magadtól túl sok ételt, ha sportolsz, ne erőltesd meg túlságosan magad. Ebben segít, ha találsz magadnak egy mindennapos rituálét: reggelente 1 pohár citromos forralt víz, vagy pár perces nyújtózkodás például.

BAK
Bár ahogy telnek a decemberi napok, egyre jobban és jobban nézel ki, az ellened irányzott mindennapos feszültségek védtelenné tesznek a bacilusok ellen. Ráadásul rosszalkodik a gyomrod, az emésztésed. A kitartás és a sok alma a fegyvereid. Járj kondi terembe, fejleszd izmaid, napról napra fejlődve. Emellett pedig az otthoni regenerálódást ajánljuk: házi arcpakolások, tengeri só fürdők, kamillatea és sütőtök vacsorára a megfelelő megoldások. A megtett lépésekről és az elért eredményekről vezess naplót, hogy egyértelmű és látható legyen fejlődési folyamat.

0007190_2.jpg ()

VÍZÖNTŐ
Amennyire jól mennek a dolgaid a munkahelyeden, annyira nehézkesen alakulnak a privát órák. Bár rendkívül jól átlátod, hogy másoknak mire van szüksége a javuláshoz, saját magad kisebb kátyúban ücsörögsz, sok felesleges nass társaságában és a Tőled megszokotthoz képest igénytelenebb megjelenéssel. Csak az önfegyelem segíthet rajtad, még ha a hónap utolsó napjaiban javul is a helyzet. Mindenképpen mozdulj ki otthonról, ha nem is edzel sokat egyszerre, de legalább ne ülj egy helyben. Hangulatodon sokat javít egy infraszauna-program, vagy egy léböjtnap.

HALAK
Bár a hó első felében sok a feszültség és a kellemetlenség a hétköznapokban, 22-e után romantika vár. Ennek jegyében az első pár hétben a feszültség oldására, a hónap végén pedig a szépítkezésre helyezd a hangsúlyt. Karácsony előtt kocogj a friss levegőn és zárd az edzést fekvőtámaszokkal és hasprésekkel, utána pedig látogasd végig a szépségszalonokat: manikűr, arckezelés, új sminktippek. Bokád gyenge az utóbbi időben, és az idegrendszered sem a legpihentebb, járj rendszeresen boka- és talpmasszázsra, illetve fájó izületekre, húzódásra kiváló a gyermekláncfű-borogatás és a fekete nadálytő krém.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X