Főoldal > EGÉSZSÉG > Kövesd a Holdat!

Kövesd a Holdat!

fogyó holdHoldnaptárnövő hold
0

Írta:

Nem véletlen, hogy a férfias nap mellett a női princípiumot képviselő hold ciklusa éppúgy 28 nap, mint a miénk. Íme egy példa: a természethez közeli népek asszonyai és az egészséges, testével-lelkével harmóniában élő városi nők is teliholdkor menstruálnak! A régi idők gyógyítói teliholdkor gyűjtötték össze a gyógynövényeket, mert ilyenkor a legmagasabb a hatóanyag-tartalmuk. Ha a hold még […]

Nem véletlen, hogy a férfias nap mellett a női princípiumot képviselő hold ciklusa éppúgy 28 nap, mint a miénk. Íme egy példa: a természethez közeli népek asszonyai és az egészséges, testével-lelkével harmóniában élő városi nők is teliholdkor menstruálnak! A régi idők gyógyítói teliholdkor gyűjtötték össze a gyógynövényeket, mert ilyenkor a legmagasabb a hatóanyag-tartalmuk. Ha a hold még a hatalmas óceánt is képes megmozgatni az árapállyal, pont ránk, az emberekre ne hanta?  

Kövesd a hold változásait!

0007263_1.jpg ()

Figyelj a ritmusára és te is észre fogod venni, milyen gördülékenyen alakulnak dolgaid és a  befektetett energiáid milyen jól megtérülnek.

Mit tegyél fogyó hold idején?

  • Ilyenkor érdemes fogyókúráznod, mert könnyebben mennek le a kilók
  • Amikor a hold föld jegyű elemben áll, irány a kozmetikus: az eredmény meglepően tartós lesz.

Mit tegyél növő hold idején?

  • A növő hold ezzel szemben a töltekezés ideje, kiválóan alkalmas például a vitaminháztartásod feltöltésére
  • Növényeid is meghálálják, ha olyankor locsolod őket, amikor az égitest víz elemű jegyben jár: remekül felveszik a tápanyagot, és te is elfeledkezhetsz egy ideig a következő öntözésről.

Tipp: Szerezz be egy holdnaptárat – spirituális érdeklődésű barátnődnek pedig remek karácsonyi ajándék lehet.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X