Főoldal > EGÉSZSÉG > Wellness-tippek az ünnepi készülődéshez

Wellness-tippek az ünnepi készülődéshez

karácsonyszépségwellness
0

Írta:

Már hetekkel karácsony előtt azon töröd a fejed, mikor lesz időd egy alapos takarításra, kit milyen ajéndékkal lepj meg, és hogy milyen finomságot varázsolj az ünnepi asztalra… Ezek után nem csoda, ha december 24-én délután már fogalmad sincs, mire volt jó ez a cécó, és legszívesebben bezárkóznál. Jól tudjuk, hogy a karácsony igazi célja nem […]

Már hetekkel karácsony előtt azon töröd a fejed, mikor lesz időd egy alapos takarításra, kit milyen ajéndékkal lepj meg, és hogy milyen finomságot varázsolj az ünnepi asztalra… Ezek után nem csoda, ha december 24-én délután már fogalmad sincs, mire volt jó ez a cécó, és legszívesebben bezárkóznál.

Jól tudjuk, hogy a karácsony igazi célja nem a bevásárlóközpontokban való tolongás, vagy a nemlétező porcicák kergetése a nappaliban. Hogy valóban megérezd az ünnep emelkedettségét, fontos, hogy szánj egy kis időt magadra is Szenteste előtt!

Az alábbi ötletek segítenek abban, hogy az utolsó pillanatban se veszítsd el a fejed, és hogy testben-lélekben megújulva tölthesd az ünnepet!

Tippek az ünnepi készülődéshez december 24-re

08.00
Ünnep ide vagy oda, a karácsony nem a lustálkodásról szól… Kelj fel időben, hogy elég időd maradjon mindenre. Indítsd a napot egy jó forró fürdővel – cseppents a vízbe pár csepp jázmin- vagy bergamottolajat! Ez garantáltan ellazít, és legalább lesz pár perced, hogy végiggondold, milyen feladatok várnak rád ma.

11.00
Ha már rotyog a vacsorának való, hozzáláthatsz a bőr- és körömápoláshoz! A hideg téli napokon elengedhetetlen a testápoló rendszeres használata, és hogy az esti megjelenésed tökéletes legyen, próbálj ki valami kremet a dekoltázsodra is!
Ha lakkozod a körmöd, mindenképpen szolid – gyöngyházfényű vagy rózsaszín – árnyalatot válassz, de ilyenkor jól mutatnak az visszafogottan csillogó minták is.

0007685_1.jpg ()

15.00
Nem árt, ha időben eldöntöd, mit veszel fel – bárkivel előfordulhat ugyanis, hogy az utolsó pillanatban gondolja meg magát… A karácsony hagyományos színei a piros és arany, ezért bátran válassz például egy bordó felsőt (akár olyat is, ami aranyszálakkal van hímezve)! Nem megvetendő a kék-ezüst összeállítás és a „kis fekete” sem. Figyelj azonban arra, hogy az öltözéked ne legyen túl kihívó – karácsonyeste a klasszikusoké a főszerep!

16.00
Ha kiválasztottad a megfelelő ruhát, hozzáláthatsz az ünnepi frizuraköltemény megalkotásához. Teljesen mindegy, hogy csavarod, besütöd, kiegyenesíted vagy kontyba tűzöd – a lényeg, hogy egy kicsit a hajviseleted is jelezze a ma este különlegességét.

17.00
Eljött a sminkelés ideje! Az erre vonatkozó szabályok körülbelül megegyeznek azzal, amit az öltözködésről mondtunk – ne ezen az estén kísérletezz szokatlan, tőled idegen stílusokkal! A téli sminktrendet általában a hidegebb árnyalatok uralják, ám ha sötét a hajszíned, és az arcod is sápadt, érdemesebb a melegebb, barnás tónusokat használnod!

18.00
Már csilingelnek az angyalok… A hajad, ruhád, sminked rendben van, egyetlen dolog hiányzik még a tökéletes megjelenéshez – a mosolyod. Erre a estére felejtsd el a zaklatott mindennapokat, és próbálj meg csak azokkal törődni, akik a legjobban szeretnek téged…


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X