Főoldal > EGÉSZSÉG > A stressz négy tünete az arcodon…

A stressz négy tünete az arcodon…

fogyókúrastresszszépségwellness
0

Írta:

A karácsony előtti sürgés-forgás, az év végi hajrá a munkahelyen sokunk szeme alá rajzol lila karikákat és fest mélyülő ráncokat a homlokunkra. A stressz nem csak rövidtávon csúfítja el a bőrünket, komoly károkat okozhat, ha nem figyelsz oda, és nem igyekszel kiküszöbölni hatását. A feladat nem pusztán a ráncok, pörsenések és száraz foltok eltüntetése: a […]

A karácsony előtti sürgés-forgás, az év végi hajrá a munkahelyen sokunk szeme alá rajzol lila karikákat és fest mélyülő ráncokat a homlokunkra. A stressz nem csak rövidtávon csúfítja el a bőrünket, komoly károkat okozhat, ha nem figyelsz oda, és nem igyekszel kiküszöbölni hatását. A feladat nem pusztán a ráncok, pörsenések és száraz foltok eltüntetése: a bőr helyes működését kell visszaállítani a hosszan tartó szépség és fiatalság érdekében.

1. tünet: Fáradt szemek
A kialvatlanság, a rendszertelen étkezés, a nem elegendő mennyiségű folyadékpótlás hatására bizony ráncok és nagyobb karikák jelentkeznek a szemünk körül. Ezek megszüntetésének első lépése a bőséges folyadékfogyasztás. Ügyelj azonban arra, hogy lefekvés előtt már ne igyál sokat, mert reggelre beödémásodhat a szemed. Oszd el inkább egyenletesen a nap során a két liter vizet vagy gyógyteát, és félóránként kortyolj belőle. Gyorssegélyként tegyél világosabb púdert vagy világos, csillogó pirosítót az arccsontodra, ennek hatására frissebbnek, élénkebbnek látszik a tekinteted. A szemöldök külső íve alá is tegyél egy kicsit a fényből.

– Tippünk: A Lancome Hydra Zen bőrnyugtató-hidratáló termékcsaládjának szemkörnyék-ápolója eltünteti a szem alatti duzzadt karikákat és élettelivé varázsolja a tekintetet.

0007851_1.jpg ()

2. tünet: Száraz bőr
Hinnéd, hogy az állandó, fokozott feszültség a faggyúmirigyek működésére is hatással van? Bizony, sokkal kevesebb faggyú termelődik a stresszes időszakokban, ennek hatására a bőr rugalmatlanná, szárazzá, védtelenné válik. A téli hidegben ez különösen rossz, mert a fagy még jobban kiszárítja a bőrt, nem beszélve a fűtött – sokszor túlfűtött – helyiségek száraz levegőjéről. A dehidratált bőrön könnyen keletkeznek apró sérülések, mikrorepedések, ezek pedig egykettőre fertőzések melegágyává válnak.

– Tippünk: A Biotherm Nutrisource mélyen hidratáló krém extra száraz bőrre ajánlott változata sárgabarack, makadámiadió, koriander és golgotavirág-kivonattal úgy táplálja a bőrt, hogy nem hagy zsíros érzetet.

3. tünet: Fakó arcszín
A krónikus stressz lassítja a sejtek megújító folyamatait, ennek hatására a bőr fakóvá, pikkelyesen hámlóvá válik. Az új, friss bőrsejtek termelődését serkentheted, ha rendszeresen (de nem túl gyakran) olyan bőrradírral távolítod el az elhalt hámsejteket, mely ápoló hatóanyagokat is tartalmaz, utána pedig E- és A-vitaminokban gazdag pakolással kényezteted a bőrödet. Ha van időd és kedved házi kence kevergetéséhez, fél-fél csésze aszalt szilvából és sült tök kikapart belsejéből, valamint 2 csésze tejszínből hatékony pakolást készíthetsz. Lassú tűzön főzd a hozzávalókat 20 percig, majd botmixerrel pürésítsd. Ha szükséges, vízzel hígíthatod. 20 percig hagyd az arcodon.

– Tippünk: A Douglas Beauty System Frangipani színezett hidratáló krémje nyugtatja a bőrt, eltünteti a stressz hatására kialakuló gyulladást és finom, áttetszően ragyogó tónust ad a bőrnek.

4. tünet: Mély homlokbarázdák
Akinek sok gondja van, gyakran ráncolja a homlokát. Az izmok tartós igénybevétel hatására egy idő után nem tudnak tökéletesen ellazulni, ezért akkor sem simul el a homlok, amikor épp nincs miért ráncolni. A ránctalanító krémek használata mellett néhány egyszerű akupresszúrás pont megnyomásával ellazíthatod a görcsössé vált izmokat. Simíts végig belülről kifelé a mutatóujjaddal mindkét szemöldöködön, majd nyomd három másodpercig azt a pontot, ahol véget ér. Ismételd háromszor. Nyomd háromszor három másodpercig az arccsontodat a szemed alatt középen, valamint a halántékod közepét.

– Tippünk: A Garnier Ultralift mély ráncok elleni újdonsága A-vitamint tartalmaz, mely visszaadja a bőr teltségét. A gyömbér-kivonat pedig oldja a mikroösszehúzódásokat, és kisimítja a bőrt.

Hogy nyoma se maradjon a stressznek az arcodon, lapozd fel a Wellness magazin januári számát, melyből még többet megtudhatsz a legpraktikusabb módszerekről.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X