Főoldal > EGÉSZSÉG > Egészség – amiről a nyelvünk árulkodik

Egészség – amiről a nyelvünk árulkodik

egészségnyelv
0

Írta:

Árulkodó elszíneződések Az egészséges nyelv színe szép rózsaszínes. Figyelj az elváltozásokra és még időben fordulj orvoshoz. Ha a nyelved felszínét fehéres lepedék borítja, akkor valamilyen fertőzés tehető felelőssé a kellemetlenségért. Az elváltozást okozhatják elszaporodott candida baktériumok is.Tipp: gomba ellenes kezeléssel a probléma orvosolható – konzultálj szakemberrel.   A nyelv sárgás elszíneződését  okozhatja gombás vagy bakteriális fertőzés […]

Árulkodó elszíneződések

0007813_1.jpg ()

Az egészséges nyelv színe szép rózsaszínes. Figyelj az elváltozásokra és még időben fordulj orvoshoz.

  • Ha a nyelved felszínét fehéres lepedék borítja, akkor valamilyen fertőzés tehető felelőssé a kellemetlenségért. Az elváltozást okozhatják elszaporodott candida baktériumok is.
    Tipp: gomba ellenes kezeléssel a probléma orvosolható – konzultálj szakemberrel.
      
  • A nyelv sárgás elszíneződését  okozhatja gombás vagy bakteriális fertőzés és reflux is. Ilyenkor a sav felborítja a száj normális baktériumflóráját. Előfordulhat, hogy az elszíneződés csak a nyelv egyes részein jelentkezik – így alakul ki az úgynevezett „térkép nyelv”.
    Tipp: A tünetek megszüntetése érdekében feltétlenül fordulj szakemberhez.
  • A szájban jelentkező égő, száraz érzés több okra vezethető vissza – például előfordulhat bizonyos ételek fogyasztásakor, de néha egy teljes napig is elhúzódhat. A pontos okokat még a szakemberek sem tudják, a tünet hátterében hormonális változások is állhatnak: gyakori panasz például menopauza idején.
    Tipp: nagyobb mennyiségű vízfogyasztás, rágózás segít  enyhíteni a kínzó, kellemetlen érzést.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X