Főoldal > EGÉSZSÉG > Zárkózottság és nyitottság a kézírásban

Zárkózottság és nyitottság a kézírásban

kézírásnyitottságzárkózottság
0

Írta: and

Képzeld el, hogy a lelked egy ház: nyitva, vagy csukva van az ajtaja? Kiállsz a portád elé, hogy jól körülnézhess a világban, hogy mindenkit üdvözölhess, aki arra jár? Vagy inkább behúzódsz a biztonságos melegbe, amit ismersz, ahol nem zavarnak, ahová csak az jöhet, akit te is szívesen beengedsz? Akár így legyen, akár úgy, mindkét stratégiának […]

Képzeld el, hogy a lelked egy ház: nyitva, vagy csukva van az ajtaja? Kiállsz a portád elé, hogy jól körülnézhess a világban, hogy mindenkit üdvözölhess, aki arra jár? Vagy inkább behúzódsz a biztonságos melegbe, amit ismersz, ahol nem zavarnak, ahová csak az jöhet, akit te is szívesen beengedsz? Akár így legyen, akár úgy, mindkét stratégiának van előnye és hátránya. Mint már annyiszor, most is az a legfontosabb, hogy  tudd, hogyan működsz, azért, hogy kiteljesedhess. Az írásod hozzásegít önismeretedhez!

Befogadás és távolságtartás az “m” és  ”n” betűkben

Az „m” és „n” betűk az emberi kapcsolatokat szimbolizálják a grafológiában. Elárulják -  többek között – azt, hogyan viszonyulsz környezetedhez. Figyeld meg őket: mit látsz? Többségük olyan szabályos, ahogyan azt az iskolában tanultad? Ha egy pillanatra elképzeled, hogy ezek nem betűk, hanem barlangok, akkor biztonságos védelmet nyújtanak stabil falaikkal, tetejükkel minden környezetből érkező hatás ellen? Akár be is állhatsz alájuk és nem ér sem eső, sem váratlan támadás?

Ha igen, a te betűid „árkádosak”: arra a biztonságra vágysz, amit ezek a masszív védőfalak nyújthatnak. Óvatos vagy, nem engedsz közel magadhoz akárkit: a te bizalmadat ki kell érdemelni. De ha egyszer valakit beengedtél a bástyáid mögé, hűséges, megbízható társa, barátja leszel – ha rajtad múlik – , akár egy életen át. Teherbíró képességed kiváló: gondolj újra ezekre a boltíves szerkezetű „falakra”, hiszen rengeteg terhet elbírnak. Pontosabban: elbírod őket  te magad. Időnként azonban lehet, hogy magányos vagy: mielőtt a világot hibáztatnád, vagy magadat sajnálnád, gondold át, mit teszel a kapcsolataidért! Lehet, hogy a barlangod biztonságos, de elég nehéz ott rád találni. Ha zavar a magány, neked kell nyitnod a világ felé!

0008265_1.jpg ()

Ám lehet, hogy betűid fittyet hánynak minden tanult szabályra, és leginkább u-hoz hasonlítanak. Olyanok ezek az m-ek, n-ek, mint két kitárt kar, amelyek alig várják, hogy megölelhessék a világot. Itt nincsenek falak eső és idegenek elől! Aki így ír, bízik saját erejében, ezért mer kiállni egy szál maga az ismeretlen elé. Mindenre kíváncsi, mindent látni akar és könnyen nyílik meg másoknak. Empatikus, ezért mások is szívesen tárulkoznak ki neki. Igazi társasági lény, élvezi az emberi kapcsolatokat – bár néha talán kicsit felszínesnek tűnik.

0008265_2.jpg ()

Őt nem fenyegeti az egyedüllét – annál inkább a túltelítődés. Ez a két kitárt kar mindent érezni, tapasztalni akar, ezért néha tudatosan vissza kell vonulni, hogy az élmények, tapasztalatok feldolgozására is idő jusson. A sok ilyen nyitott n, m betűt író embert az a veszély fenyegetheti, hogy nem tud határt szabni a benyomásoknak, és mivel őt nem védik falak, a világból érkező sok inger alatt, mások problémáira érzékenyen összeroskadhat. Ne feledd: a csendre is szükség van!

0008265_3.jpg ()

Tipp: mikor kézírásodat vizsgálod, ne felejtsd el, hogy legalább egy A/4-es oldalnyi mennyiségből tudsz leszűrni pontos következtetéseket. Egy jel nem jel! Ha találsz nyitott és zárt m, n betűket is, úgy mindkét vonás igaz lehet rád, akármennyire is ellentétei egymásnak. Nézz magadba, és felismered az összefüggéseket!

A szakértő tippje:
Amikor kézírásodat vizsgálod, ne felejtsd el, hogy legalább egy A/4-es oldalnyi mennyiségből tudsz leszűrni pontos következtetéseket. Egy jel nem jel! Ha találsz nyitott és zárt m, n betűket is, úgy mindkét vonás igaz lehet rád, akármennyire is ellentétei egymásnak. Nézz magadba, és felismered az összefüggéseket!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X