Főoldal > EGÉSZSÉG > Hisztis vagy elszánt? Akarat a kézírásban

Hisztis vagy elszánt? Akarat a kézírásban

grafológiakézírás
0

Írta: and

A céltudatosság, az elszántság, a lendület, a tenni tudás mind pozitív fogalmak: világunk arra sarkall, hogy törj minél előrébb, minél magasabbra, teljesíts, és ne állj meg soha egy pillanatra sem. Aztán a fejedhez vágják, hogy milyen türelmetlen, sőt hisztis vagy. Pedig a két dolog nagyon is együtt jár, és sok-sok tapasztalat, önismeret kell hozzá, hogy […]

0007987_1.jpg ()

A céltudatosság, az elszántság, a lendület, a tenni tudás mind pozitív fogalmak: világunk arra sarkall, hogy törj minél előrébb, minél magasabbra, teljesíts, és ne állj meg soha egy pillanatra sem. Aztán a fejedhez vágják, hogy milyen türelmetlen, sőt hisztis vagy. Pedig a két dolog nagyon is együtt jár, és sok-sok tapasztalat, önismeret kell hozzá, hogy a benned izzó energiákat megszelídítsd, és céljaid mellett kitartva mégis képes legyél várni, elfogadni, lemondani anélkül, hogy úgy éreznéd, ettől minden összedől.

Lássuk, hogyan jelenik meg a kézírásban az akarat: ha jobban megismered önmagad, életednek is jobb kormányosa lehetsz, energiáidat pozitív irányba terelheted anélkül, hogy környezeted és főleg te magad szenvednél a „mindent akarok, de azt most rögtön” kínzó sürgetésétől.

Szögek itt is, ott is
Akarat is sokféle van persze: „lassú víz partot mos” – tartja  a mondás, s ez a csendes, türelmes, szinte észrevétlen helytállás valóban meg is hozza a gyümölcsét. De mikor? Kevesen vannak ma, akik szelíden képesek kivárni, míg az alkalom megérik, és eljön az ő idejük. Talán mulyának is tartja őket környezetük, hisz akinek céljai vannak, az nem ül a fenekén, de tervez, alkot, újra és újra nekimegy az akadályoknak, míg el nem éri a csúcsot, hogy aztán meg sem állva a következőre rohanjon.

Az első példát követő kézírásában a víz lágysága jelenik meg: íves formák, akadálytalanul gördülő betűk. A második a tüzet idézi lobogásával, hirtelenségével, égető energiáival: ez a kézírásban szögek formájában ismerhető fel. Az ilyen embert belülről hajtja a vágy, hogy elérje célját, mindig akar valamit, nem tud várni, rengeteg energiát képes mozgósítani. De kiborul, ha elképzeléseit gátolják, ha a világ nem szolgálja terveit. Az írásában a középső zóna alján, főleg a kötővonalaknál a szabályos ívek helyett szögek jelennek meg. (Ha a középső zóna tetején, az m, n betűk csúcsán is szögek bukkannak fel, annak már más jelentése van!) Ereje segítségére van, de ha fallal találja szembe magát, ezt az erőt nem képes csillapítani, új irányba terelni, így a teremtő energiából hirtelen frusztráció lesz.

Feladata tehát, hogy érzelmileg fölnőve képes legyen elfogadni az élet tanítását: toporzékoló kisgyerekből érett emberré válva belássa, hogy a kívánságok nem mindig teljesülnek azonnal. Helyzetét átlátva képes legyen tanulni az akadályból, ami nem az élet neki szóló fricskája, hanem fejlődési lehetőség.

0007987_2.jpg ()

„Hiszti-lukak”
A szögek mellé gyakran társulnak az ún. hiszti-lukak. Ilyenkor egy szón belül található legalább egy saját betűnyi rés: tehát ott, ahol az szabálytalan, hiszen elvileg csak két szó között hagyható szünet. Ezek a lukacskák arról árulkodnak, hogy gazdájuk nem, vagy nehezen viseli el, ha a dolgok terveitől eltérően alakulnak – és ennek hangot is ad. Ez egyrészt nagyon egészséges, hiszen nem tartja bent a frusztráló feszültséget, kiadja magából – másrészt környezetét terheli vele. De hamar meg is nyugszik, nem rágódik napokig a kellemetlenségen.

0007987_3.jpg ()

Minél sűrűbben fordulnak elő, és minél nagyobbak ezek a rések, tulajdonosuk annál inkább hajlamos a „hisztire”.  Érdemes önismeretét fejlesztve megkeresni azt a belső egyensúlyt, mely segít, hogy a kisebb-nagyobb, de törvényszerű akadályok, frusztrációk ne zökkentsék ki olyan könnyen. Hogy a benne buzgó energiák rombolás helyett önmaga és környezete örömére építsenek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X