Főoldal > EGÉSZSÉG > Így gyógyulnak a sztárok

Így gyógyulnak a sztárok

holosztikasztárok
0

Írta:

Van olyan híresség, aki a kezelés nyomait mutatja meg büszkén, más az alternatív kellékeket villantja meg a fotósok előtt, vagy tévéműsorban mesél az eredményekről. Nekik köszönhetően egyre többen ismerkedhetnek meg a hatékony gyógymódokkal. Kate Winslet és a moxa-terápia A bájos színésznő, Kate Winslet Mia nevű kislánya születése óta buzgó híve Zita West akupunktúrás szakértőnek. A […]

Van olyan híresség, aki a kezelés nyomait mutatja meg büszkén, más az alternatív kellékeket villantja meg a fotósok előtt, vagy tévéműsorban mesél az eredményekről. Nekik köszönhetően egyre többen ismerkedhetnek meg a hatékony gyógymódokkal.

Kate Winslet és a moxa-terápia

0008704_1.jpg ()

A bájos színésznő, Kate Winslet Mia nevű kislánya születése óta buzgó híve Zita West akupunktúrás szakértőnek. A természetgyógyász szakterülete a megtermékenyülés elősegítése és a szülés utáni depresszió leküzdése. A sztárok körében az egyik legismertebb guru saját szülésénél és bábaként szerzett tapasztalatai alapján dolgozta ki módszereit, és a páciensei vitték a hírét, ami eljutott a hírességekhez is. Mára több tucat teherbe esésre vágyó és a depressziótól megszabadulni akaró sztár keresi fel. Kate nyíltan vállalja, hogy neki is szüksége volt Zita tudására.
A módszer lényege:
A szervezetet sűrű ideghálózat szövi be, a test felületén lévő területek a belső szerveinknek feleltethetőek meg. Ha például fáj a gyomrunk, gyógyszer helyett úgy is orvosolhatjuk a panaszt, hogy a kézen vagy lábon található, a gyomorral kapcsolatban lévő idegvégződéseket stimuláljuk. Zita West a megfelelő akupunktúrás pontok ingerlését nem tűszúrással éri el, hanem moxát használ. Ez egy gyógyfüveket, többek között fekete ürömöt tartalmazó füstölőrúd, mely az adott akupunktúrás helyen energetikailag javítja a ponthoz tartozó szerv működését. A moxa-rúd füstje és a keletkező hő fájdalomcsillapító hatású, mindössze néhány percig kell kezelni a beteg területhez tartozó idegvégződést.
A népszerűség oka:
Zita West Természetes várandósság című könyvében foglalta össze különleges gyógyító tudását a fogamzás tervezésétől kezdve a terhesség különböző szakaszain át a szülés utáni időszakig. Tizenhárom évvel ezelőtt, Jack fia születése után Zita depressziós lett, és sehogy sem tudott belőle kigyógyulni. Gyógyszereket szedett, terápiára járt, de nem javult az állapota. Egy ismerőse ajánlotta az akupunktúrát, melynek segítségével hetek alatt teljesen felgyógyult, letehette az antidepresszánsokat, és még csak tűszúrásokat sem kellett elviselnie, mert a természetgyógyász nem tűvel dolgozott. Zita maga is kitanulta ezt az alternatív módszert. „A legtöbb kismama nem vállal semmiféle olyan kezelést, amely a babára veszélyt jelenthet – mondja Zita. – Így ha bármilyen okból szükség is lenne gyógyszeres terápiára, inkább elkerülik a pirulák szedését a terhesség alatt, még akkor is ha, a tüneteik komoly kellemetlenségeket okoznak nekik. Ezért összegyűjtöttem azokat a biztonságos és természet-adta gyógymódokat, amelyek nagy segítséget nyújthatnak nekik ezekben a fontos hónapokban, és melyekkel kemikáliák nélkül is jobb lehet a közérzetük.”
Kate véleménye:
„A moxás akupunktúra fájdalommentes, hatásához pedig kétség sem fér. A kezelés alatt biztonságban éreztem magam még az olyan kiszolgáltatott helyzetben is, mint a szülés. Zita összekapcsolja a hagyományos orvoslást az alternatív gyógyászattal, és lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb szelíd módszert kipróbálhassam. Segített már meddőnek hitt nőn és veszélyeztetett terhesen is. Az akupunktúrás kezelés mellett személyre szabott táplálkozási programot is előír, és persze elvégzi a szülés előtti vizsgálatokat is a speciális gyógymódokon túl.”

0008704_2.jpg ()

Uma Thurman és az ásványok

A Ponyvaregény és a Kill Bill című filmek sztárja az ásványgyógyítás legismertebb amerikai képviselőjéhez, Michael Katzhoz fordul, ha egy kis extra energiára van szüksége. Uma hisz a különleges ásványok gyógyerejében, miszerint a kövek speciális rezgéseikkel jobb erőnléthez segítenek, és a testi-lelki egészség megőrzését biztosítják. Karperecként és nyakláncként is visel csiszolt ásványokat.
A módszer lényege:
„A világon minden tárgy rendelkezik a rá jellemző frekvenciájú rezgéssel – írja a könyvében Michael Katz. – Az ásványok és féldrágakövek erősen koncentrált energiájú anyagok. Tapasztalataim szerint az adott ásvány minősége és formája alapvetően befolyásolja, hogy hogyan fejti ki gyógyító hatását. Az ideális alakzat a gömb, mely a legmélyebb energiaszinten is „megtalálja” és orvosolja a problémát. Pontos válogatás és formázás után az ásványok hatékony gyógyszerré változhatnak, és személyre szabottan válogathatók össze a beteg különböző problémáira.”
Minden ásványnak megvan a maga rezgésszintje, így a betegség illetve a probléma dönti el, hogy kinek melyikre van szüksége. A kék akvamarin megteremti a test, a lélek és az érzelmek egyensúlyát. A malachit vagy a sötétzöld aventurin méregtelenít és erősíti az immunrendszert. A rózsakvarc, a rodonit és a rubin lelkesít, segít a megbocsátásban és az érzelmi egyensúly elérésében. Az opál vagy a rodokrozit megkönnyíti a káros szenvedélyekről való leszokást és segít véget vetni a hátráltató erejű kapcsolatoknak. A szodalit, a zöld zafír és a lapis lazuli elősegíti a szellemi fejlődést, tisztítja az elmét és az éleslátást. A turmalin nőies energiákat kölcsönöz, így hatásos lehet önmagunk elfogadásában, a teherbeesés megkönnyítésében, vagy a várandósság alatti kellemetlenségek csökkentésében.

Ha szeretnél még többet megtudni a témáról, lapozd fel a Wellness magazin februári számát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X