Főoldal > MOZGÁS > Bodyism, az új őrület! Kerülj csúcsformába önsanyargatás nélkül!

Bodyism, az új őrület! Kerülj csúcsformába önsanyargatás nélkül!

bodyismcelebdiétaegészségfitneszfogyásfogyókúramozgássportsztárok
0

Írta: and

A sztárok kedvence Gondolkodtál már rajta, vajon mitől néz ki ilyen észbontóan Elle McPherson, akit a szt&

A sztárok kedvence

Gondolkodtál már rajta, vajon mitől néz ki ilyen észbontóan Elle McPherson, akit a sztárvilág még mindig a megtisztelő „A Test”-néven emleget? Most kiderült a titok: Elle, csakúgy, mint kolléganői, Rose Huntington-Whiteley vagy Mollie King, a legújabb fitnesztrendre, a Bodyism-re esküszik. A módszert James Duigan ausztrál sztáredző fejlesztette ki, és pillanatok alatt meghódította vele a celebeket és a magánembereket is. Pedig mindjárt látni fogod, hogy nem találta fel a spanyolviaszt, csupán a fitnesztörténelem legfontosabb elemeit fűzte egy csokorba, elképesztő szaktudással és hatékonysággal. Tehát ha nem akarod sanyargatni magad, kevés időd van, de mégis fontos számodra az alakod és az egészséged, akkor most jól figyelj!

Evés, mozgás, folyadék

Ugye ismerősek a címszavak? Nos, a bodyism sem fókuszál másra, mint ezekre: Duigan módszere mégis azért különleges, mert a cél, amit kitűz, egyáltalán nem tűnik megvalósíthatatlannak. A táplálkozási tanácsai (amiket egyébként megtalálsz a www.bodyism.com oldalon, és ugyanitt különféle edzéssel és táplálkozással kapcsolatos csomagokat is vásárolhatsz) gyakorlatilag 3 pontból állnak: fogyassz organikus ételeket, keresd a jó zsírokat, és igyál meg két liter folyadékot naponta. Nem sokkal bonyolultabb a mozgásterve sem: egy mindössze 15 perces, hat gyakorlatból álló, izzasztó kardió-mozgássort állított össze, amit elég, ha hetente 4-5 alkalommal elvégzel, és James szerint pár hét után szembetűnő lesz a változás.

Lapos has gyakorlatsor. 15-20-szor ismételj meg minden gyakorlatot, minden kört pedig 2-3-szor!

Popsiformáló gyakorlatsor. Minden feladatot 30-60 másodpercig végezz!

Mi a titok?

Láthatóan tehát nincs új a nap alatt, egyvalami azonban mégis van, ami Duigan módszerét mostanra szabályos vallássá tette a diétázók körében (a Twitteren jelen pillanatban ez a legnépszerűbb edzésforma): az, hogy nincs benne kényszer. Mivel a gyakorlatokat csak 4-5 alkalommal kell elvégezni hetente, megszabadulhatsz a lelkifurdalástól is, ha egyszer-egyszer nem tudod rávenni magad az edzésre. James így fogalmaz: „azok a nők, akik hozzám jönnek, általában nem akarnak hatkockás hasat és muszklikat, csak tónusosabbak, rugalmasabbak szeretnének lenni, a bodyism pedig tökéletesen alkalmas erre”. Heti 4-5 alkalommal 15 percet bárki tud szakítani az idejéből, az pedig, hogy a táplálkozási tanácsokban sem a tiltás és az örökös kalóriaszámlálás érvényesül, felbecsülhetetlen. Ha meghoztuk a kedvedet, csatlakozz te is a bodyism-fanok táborához, és várd még szexisebben a nyarat!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X