Főoldal > DIÉTA > Tanulj diétázni a sztároktól!

Tanulj diétázni a sztároktól!

diétaétrendfogyókúrasztárok
0

Írta: and

Kitisztul a szervezet: Detox-módszerKövetője: Gwyneth PaltrowA makrobiotikus táplálkozás híveként Gwyneth Paltrow hosszú évek óta odafigyel étrendjére. Súlyproblémái azonban – főleg két gyermeke születetése után – neki is adódtak, ezért mindig is nyitott volt az új módszerekre. Legutóbb egy 21 napos méregtelenítő diéta segítségével sikerült néhány fölösleges kilótól megszabadulnia, és Tracy Anderson fitneszguru útmutatása alapján az […]

Kitisztul a szervezet: Detox-módszer
Követője: Gwyneth Paltrow

A makrobiotikus táplálkozás híveként Gwyneth Paltrow hosszú évek óta odafigyel étrendjére. Súlyproblémái azonban – főleg két gyermeke születetése után – neki is adódtak, ezért mindig is nyitott volt az új módszerekre. Legutóbb egy 21 napos méregtelenítő diéta segítségével sikerült néhány fölösleges kilótól megszabadulnia, és Tracy Anderson fitneszguru útmutatása alapján az izomzatát is csúcsformába hozta egy fontos filmpremierre. A színésznő olyannyira beleszeretett a detox-módszerbe, hogy weboldalán rajongóival is megosztotta tapasztalatait. A diétát Alejandro Junger professzor dolgozta ki, az étrend hatására kitisztul a szervezet, a bőr selymessé válik és a kilók is apadnak.
Gwyneth napja langyos, cukor nélküli limonádéval kezdődik, majd gyógytea és gyümölcsös turmix következik. Ebédre, vacsorára sovány hús vagy párolt hal javasolt salátával – mindez 21 napon át. Ami talán kevésbé kellemes, hogy a színésznő minden este egy-két kanálnyi olívaolaj lenyelésével zárja a napot, ami megkönnyíti a máj működését.
A diéta alapszabályai:
– A 21 nap alatt nem ihatsz narancslevet, tejet, alkoholt, koffeintartalmú és szénsavas italokat, csupán langyos limonádét, gyümölcsös turmixokat (szója-, zab- vagy rizstejből) és gyógyteákat fogyaszthatsz.
– Nem ehetsz burgonyát, padlizsánt és paradicsomot, de brokkolit, sárgarépát és zöldsalátákat igen.
– Kerüld a fehér cukrot és a késztermékek fogyasztását!
– Naponta csak egy főétkezés engedélyezett, a többi lehetőleg folyadék legyen.

0021984_1.jpg ()

Gwyneth egynapi étrendje
Ébredés után: egy pohár langyos citromos víz
8 órakor: gyógytea
10 órakor reggeli: szedres rizstejes turmix
11.30-kor: kókuszos víz
14.30-kor ebéd: saláta gyömbéres-répás öntettel (Darabolj fel zöldsalátát, lilahagymát és avokádót. Az öntethez reszelj le egy sárgarépát és keverd össze 2 evőkanál gyömbérrel, 2 evőkanál rizsecettel, majd adj hozzá 3 evőkanál szezámolajat és néhány csepp szőlőmagolajat.)
16 órakor snack: egy maroknyi tökmag és napraforgómag
18 órakor vacsora: brokkoli krémleves vagy párolt lazac zöldsalátával

Az egyensúlyra törekvők diétája: Well-balanced
Követője: Jessica Alba

A 27 éves Jessica Alba karcsú és kisportolt alakját sokan irigylik, pláne, hogy az ifjú színésznő már egy szülésen is túl van. A tökéletes domborulatokért tinédzser kora óta keményen megdolgozik, ekkor határozta el ugyanis, hogy családtagjaival ellentétben nem akar túlsúllyal küszködni. Az elhatározást tett követte, és mindennap saját maga állította össze az ebédjét és a vacsoráját. Fiatal színésznőként nehezen tudta feldolgozni a sikert, a hirtelen jött népszerűséget. Naponta három órát edzett, és egyre kevesebbet evett, így alig húszévesen anorexiás lett. Szerencsére orvosi segítséggel sikerült kigyógyulnia a betegségből, és ma már odafigyel a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra: a well-balanced, vagyis az egyensúlydiéta híve lett. A módszer lényege, hogy a három főbb táplálkozási csoportból (fehérje, szénhidrát és zsírok) minden étkezésnél egyenlő arányban kell fogyasztani. Törekedni kell arra, hogy az ételek ellenőrzött, minőségi termékek legyenek, és kerülendők a gyorséttermi vagy tartósított élelmiszerek. Jessica étrendje sok sovány húst, alacsony zsírtartalmú sajtot, teljes kiőrlésű gabonát, gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz. Továbbra is szívesen készíti maga az ételeit, kedvencei a csirkés tortilla és az olívaolajos-borsos grillezett zöldségek. Az étrend betartása mellett arra is odafigyel, hogy olyan sportokat válasszon, amelyek segítségével lelkileg is feltöltődhet. Így került előtérbe a biciklizés, a jógázás vagy a túrázás, az intenzitás helyett pedig a rendszerességet tartja szem előtt.

Jessica egynapi étrendje
Reggeli: egy bögre zabpehely erdei gyümölcsökkel, vagy 3 tojás fehérjéből rántotta, vagy sovány túró gyümölcsökkel
Ebéd: nagy adag vegyes zöldsaláta 15 dkg grillezett csirkemellfilével vagy tonhallal, citromlével, olívaolajjal lelocsolva, friss zöldfűszerekkel ízesítve
Vacsora: 15 dkg sovány hús egy tál párolt vagy sült zöldséggel és maximum 2 burgonyával
Nassolnivaló: negyed bögre mandula, vagy 1 bögre pattogatott kukorica, vagy 1 pohár epres joghurt

Hódító természetesség: Organikus diéta
Követői: Kate Bosworth, Angelina Jolie, Julia Roberts, Elizabeth Hurley

Életminőségünk egyik legfontosabb meghatározója, hogy mit és hogyan eszünk. Ezt az elméletet jó néhány hollywoodi filmcsillag követi, többek között Kate Bosworth, Angelina Jolie, Julia Roberts vagy Elizabeth Hurley. Ők az egyik legújabb táplálkozási trend, az organikus étrend elkötelezettjei. És hogy mit értünk organikus alatt? Különböző élelmiszerek címkéin már idehaza is szerepel ez a szó, ami hasonló jelentésű, mint a jól ismert bio vagy öko minősítés, vagyis ezek az élelmiszerek a környezetünkre és egészségünkre ártalmatlan alapanyagokból készültek.

A témáról bővebben a Wellness magazin novemberi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X