Főoldal > EGÉSZSÉG > Így hozza magát topformába Király Linda

Így hozza magát topformába Király Linda

Király Linda
0

Írta:

Nézd meg Lindával készített interjúnkat! Magyar származása ellenére csupán néhány évet töltött itthon, mégis mindenki ismeri öt oktávot átfogó hangjának köszönhetően. Legújabb lemezének egyik dalával az amerikai zeneipar legnagyobb sztárjait is maga mögé utasította. Nemrégiben néhány napra „hazalátogatott”, így volt alkalmunk élőben kifaggatni az énekesnőt. Jól érzed most magad? Bár suta a kérdés, hiszen elég […]

Nézd meg Lindával készített interjúnkat!

Magyar származása ellenére csupán néhány évet töltött itthon, mégis mindenki ismeri öt oktávot átfogó hangjának köszönhetően. Legújabb lemezének egyik dalával az amerikai zeneipar legnagyobb sztárjait is maga mögé utasította. Nemrégiben néhány napra „hazalátogatott”, így volt alkalmunk élőben kifaggatni az énekesnőt.

Jól érzed most magad? Bár suta a kérdés, hiszen elég csak rád nézni…

Nagyon jól! Végre találkozhattam a családommal, a zenei pályám is felfelé ível, és amellett, hogy azzal foglalkozhatom, amit nagyon szeretek, kecsegtetőek a kilátások is. Boldog vagyok.

Miként birkózol meg a honvággyal?

Mivel a családomból egyedül én költöztem vissza a tengerentúlra, nagyon hiányoznak nekem, de a skype segítségével szinte naponta beszélünk egymással. Az biztos, hogy egyszer, ha eljön az idő, mindannyian Magyarországon fogunk élni. De addig is – nem titkolom – nagyon szeretném, ha a szüleim és a testvéreim visszajönnének Amerikába.

Könnyebb kint érvényesülni?

Nem, talán még nehezebb is, hiszen hatalmas a piac, és rengetegen szeretnének befutni. De mivel Amerikában születtem, és ott is nőttem fel, nyilvánvaló, hogy ott szeretnék bizonyítani. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne foglalkoznék azzal, honnan származom. A szüleink úgy neveltek engem és a két öcsémet, hogy legyünk büszkék a kultúránkra. A lemezcégem képviselője mindig megkérdezi tőlem, miért írom ki a weboldalamra, hogy Budapest/New York. Én pedig mindig azt válaszolom neki: azért, mert nekem mindkét város, mindkét ország fontos.

0008916_1.jpg ()

Bár lehet, hogy nehéz az érvényesülés, a legújabb dalodnak hatalmas sikere van.

Az első nemzetközi lemezemről a Can’t let go című dal minden promóció nélkül is nagyon népszerű lett. Például Riannah-t és Beyoncét is magam mögé utasítottam, ami szinte hihetetlen számomra.

Magyarországról nem érkeznek felkérések?

Természetesen érkeznek, de most a kinti karrieremre kell koncentrálnom, nem is tehetek mást, hiszen a szerződésem erre kötelez. De most például Shane54 (vagyis Császár Előd) remixet készít az új dalomból, ami hamarosan hallható lesz itthon is.

Sok lemondással jár a zenei karrier?

Nem könnyű, és gyanítom, soha nem is lesz az. Egyébként meg, ha túl könnyen jönne a siker, talán nem is tudnám értékelni. Tizenegy éves korom óta énekelek, tizenhárom évesen már a Carnegie Hallban léptem fel. Nagyon hamar megfogalmazódott bennem, hogy ez az én utam. Még akkor is, ha ezen a pályán sosem tudhatod, mit hoz a holnap, és lesz-e egyáltalán holnap.

Egyedül is remekül boldogulsz a világ másik végén. Mindig ilyen önálló voltál?

Gyermekkorunktól fogva erre neveltek minket a szüleink. Tizenhárom éves koromban már megdolgoztam a zsebpénzemért. A testvéreimmel sosem voltunk elkényeztetve, ezért megtanultuk, hogy mindenért keményen meg kell küzdeni.

Két fiútestvéred van. Milyen hatással volt rád a „pasiközeg”?

Tény, hogy kedvelem a férfias sportokat, szeretem a snowboardot, a gokartot, a kick-boxot. Az utcai harcosok küzdelmét is imádom nézni a tévében. Magamhoz veszek egy adag rágcsálnivalót, és semmi más nem létezik akkor…

Apropó: rágcsálnivaló. Igaz, vagy sem, hogy az amerikaiak kevésbé ügyelnek arra, mit esznek?

Valamennyi valóság van benne, de igazából New York olyannyira európai jellegű, hogy ott az ész nélküli falás nem annyira jellemző. Inkább a sok adalékanyag és a hormonokkal dúsított élelmiszerek jelentenek problémát. Az éttermi adagok azonban hatalmasak, sokkal nagyobbak, mint Magyarországon.

Te megválogatod, mit eszel?

Nagyon szeretek enni. Nem mondom, hogy bármikor bármit elfogyasztok, de nem mindig figyelek oda az étkezésemre, ilyenkor pedig könnyen jönnek a kilók. Igazából 10-11 éves korom körül kezdtem hízni, 18 éves koromra a 165 centis magasságomhoz 85 kilót nyomtam. Ekkor tükörbe néztem, és elhatároztam: ez így nem mehet tovább! Először akupunktúrával próbálkoztam, három hónap alatt harmincvalahány kilótól szabadultam meg. Azóta nagyjából tartom a súlyomat, de 5 kiló folyamatosan le- és felmegy. 

Mit teszel, ha rövid idő alatt topformába kell hoznod magad?

Klipforgatás, fotózás előtt rendre leadok magamról pár kilót a juharszirupdiéta segítségével, ami eléggé drasztikus módszer. Vizet összekeverek citromlével, cayenne borssal és juharsziruppal, majd ebből elkortyolok napi egy liternyit. Enni nem szabad mellette. Ez tulajdonképpen egy tisztítókúra, amelyet két hétig érdemes folytatni. A végére rengeteg energiával tölt fel, szebb lesz a bőröm is tőle. Akkor is ezzel a módszerrel fogytam, amikor a lemezcég kijelentette: vagy karcsúsodom, vagy ugrik a lemezszerződés. Természetesen nem elég koplalni, a mozgás is nagyon fontos. Rendszeresen járok futni, bár nagyon nem szeretem. Az első fél óra borzalmas, azután fokozatosan belejövök. Általában napi egy órát futok, van, amikor az edzőteremben, de sok esetben a Central Parkban.

Ha még többet szeretnél megtudni Király Lindáról, lapozd fel a Wellness Magazin márciusi számát!

Gyors fogyás juharsziruppal
Szeretnél Lindához hasonlóan megszabadulni pár kilónyi feleslegedtől? Kövesd a módszerét, a juharsziruppal végzett kúrát!
Állítsd össze a kúraitaltB minősítésűjuharszirupból (pl. Neera), frissen facsart citromléből, ásványvízből és cayenne-borsból. Egy adag 2 evőkanál frissen facsart citromléből, 1-2 evőkanál juharszirupból, egy csipetnyi cayenne-borsból és egy pohár (2-3 dl) szénsavmentes ásványvízből áll. Célszerű belőle napi 2 litert fogyasztani! A kúra alatt ne egyél semmilyen szilárd ételt. A juharszirupos ital mellett frissen facsart grépfrút- és narancslevet, csipkebogyó-, kamilla-, esetleg borsmentateát fogyaszthatsz még.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X