Főoldal > EGÉSZSÉG > Mekkora férfi? Az orra elárulja!

Mekkora férfi? Az orra elárulja!

férfiasságorr
0

Írta:

Honnét eredhet ez a feltételezés? Nem olyan nehéz kitalálni: a férfi testén összesen két szembetűnően kiálló nyúlványt találunk. Ráadásul mindkettőt elöl, középvonalban.Csoda hát, hogy a találékony képzelet összefüggésbe hozza a feljebb lévőt azzal ami alul van?  Évszázadokkal ezelőtt Rómában a férfiasságnak szóló komoly dicséret volt a „római orr” jelző adományozása. Kevésbé előnyös, de szintén beszédes […]

0008683_1.jpg ()

Honnét eredhet ez a feltételezés? Nem olyan nehéz kitalálni: a férfi testén összesen két szembetűnően kiálló nyúlványt találunk. Ráadásul mindkettőt elöl, középvonalban.Csoda hát, hogy a találékony képzelet összefüggésbe hozza a feljebb lévőt azzal ami alul van? 

Évszázadokkal ezelőtt Rómában a férfiasságnak szóló komoly dicséret volt a „római orr” jelző adományozása. Kevésbé előnyös, de szintén beszédes eljárás volt egyes szexuális kihágások büntetése – az orr levágásával.

Alig néhány évtizede az összes férfias hősnek látványos orra volt. Ez a tudattalanul, de mégis egyértelműen kódolt szexuális jelzés az emancipáció előretörésével veszített vonzerejéből. Ma egyre piszébbek a női szívek kedvencei, sőt, a fitos orrocskákért már a férfiak is kés alá fekszenek. A domináns szaglószervek háttérbe szorulása így kifejezi a nemek közti egyenlőséget. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X