Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért alszanak könnyen a férfiak együttlét után

Ezért alszanak könnyen a férfiak együttlét után

alvás szex utánférfiakférfiasságszex
0

Írta:

Ne vedd rossz néven, ha a partnered bealszik egy fantasztikus szex után! Elmondjuk miért…

A legújabb kutatások kimutatták, hogy a férfiak sokkal könyebben álmosodnak el és merülnek álomba a szex után: ám ez semmilyen összefüggésben sincs veled, a személyiségeddel, a kapcsolatotokkal vagy az ágyban nyújtott teljesítményetekkel – csakis a saját férfi hormonjai tehetnek róla.

A férfiak szervezetében lévő folyamatok ugyanis gyökeresen megváltoznak az ejakuláció és az orgamus után: többek között megemelkedik a prolaktin szintjük (mely a szexuális kielégülésérzetét felelős), valamint csökken a glikogén-szintjük (mely energiát szállít az izmaikba), ami miatt hirtelen fizikálisan is fáradtnak és erőtlennek érzik magukat.

Mindemellett a szex közben és az orgazmus során felszabaduló oxitocin és endorfin hormonok, valamint a GABA (azaz a gama aminobutytric) aminosav is jelentősen befolyásolja a férfiak ébrenlétét – ezek a tényezők ugyanis mentálisan teszik álmossá az “erősebbik” nemet.

Ha tehát a következő együttlétetek alkalmával az átlagosnál hamarabb alszik be a párod, ne legyél mérges rá – csak a természet tehet róla.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X