Főoldal > EGÉSZSÉG > Memóriajavítás agytornával

Memóriajavítás agytornával

agytornamemóriajavítás
0

Írta:

Ahhoz, hogy  szellemileg egész nap friss maradj, csak néhány nagyon egyszerű gyakorlatot kell elvégezned. Erre találták ki a “brain gym”-et, vagy más néven az agytornát, amely egyszerű gyakorlatok segítségével segít megőrizni szellemi frisseséged.   Agytorna két lépésben1. Koordinációs gyakorlat az íróasztal mellettEmeld fel a bal térdedet, és érintsd meg vele a jobb könyöködet, majd ismételd meg ezt a mozdulatot […]

0009991_1.jpg ()

Ahhoz, hogy  szellemileg egész nap friss maradj, csak néhány nagyon egyszerű gyakorlatot kell elvégezned. Erre találták ki a “brain gym”-et, vagy más néven az agytornát, amely egyszerű gyakorlatok segítségével segít megőrizni szellemi frisseséged.  

Agytorna két lépésben

1. Koordinációs gyakorlat az íróasztal mellett
Emeld fel a bal térdedet, és érintsd meg vele a jobb könyöködet, majd ismételd meg ezt a mozdulatot a másik oldalra is.
Mire figyelj?
A gyakorlatot pontosan csináld, mert így aktivizálhatod az agyat és a homloklebenyt is!

2. Hangold össze a két agyféltekét! 
Vegyél elő egy üres papírt és két tollat! A feladat az, hogy mindkét kezeddel egyszerre rajzold le ugyanazt az ábrát, csak éppen tükörképszerűen. Bármit rajzolhatsz, a legfontosabb, hogy összehangold a két kezedet – ez fejleszti a szem és a kezek együttes működését, illetve az íráskészséget!


További cikkeink a témában

hyperhidrosisizzadás

Mikor kóros az izzadás?

Írta:
0

A verejtékezés fontos élettani mechanizmus, hiszen a párolgás hőt von el, vagyis a test az izzadással hűti magát. A túlzott verejtékezés, a hyperhidrosis azonban igen kellemetlen lehet, azonban dr. Borbola Kinga, a Dermatica bőrgyógyász-kozmetológusa, klinikai onkológus szerint van rá megoldás.

Kövess Facebook-on!
X