Főoldal > EGÉSZSÉG > Sugárzó, életteli arcbőrt mindenkinek!

Sugárzó, életteli arcbőrt mindenkinek!

bőrápoláskozmetikaszépség
0

Írta:

Az arcbőr keringésének fokozására több praktika is segítségünkre lehet. Ilyen például az arcmasszázs, a rendszeres kamillás, gyógyfüves gőzölés, a szaunázás és az infraszauna használata is. Az izzadás segítségével a bőr ugyanis könnyebben tisztul, feszesebbé válik. A szauna köztudottan fiatalítja is és rugalmasabbá teszi a bőrt, javítja a vérellátást és egy kis dörzsöléssel eltávolíthatjuk az elhalt […]

Az arcbőr keringésének fokozására több praktika is segítségünkre lehet. Ilyen például az arcmasszázs, a rendszeres kamillás, gyógyfüves gőzölés, a szaunázás és az infraszauna használata is. Az izzadás segítségével a bőr ugyanis könnyebben tisztul, feszesebbé válik. A szauna köztudottan fiatalítja is és rugalmasabbá teszi a bőrt, javítja a vérellátást és egy kis dörzsöléssel eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket.

Természetes bőrradírok
A száraz, elszarusodott hámréteget heti egy-két alkalommal, bőrradírral vékonyíthatjuk el.
Egyszerű, nagyon jó természetes bőrradír a kevés vízzel elkevert mandulareszelék, és búzakorpa keveréke. Érzékeny bőr esetében azonban ezt az otthoni kezelést csak heti egy alkalommal végezzük el.

Nyugtató borogatás hajszálerekre
A széltől, hűvös levegőtől vagy a változékony hőmérséklettől kis hajszálerek jelenhetnek meg az arcon, amelyek átlátszanak a bőr felső rétegén. Ilyenkor meg kell nyugtatni a bőrt és megerősíteni az érfalakat.
Erre alkalmas lehet a következő: vadgesztenyéből, édesgyökérből és árnikából készült teafőzet alkalmazz, ami borogatásként alkalmazható.

Hidratáló pakolás
A bőr hidratálására is fordíts figyelmet. Hatásos pakolást készíthetsz néhány perc alatt egy tojás sárgájából és egy csepp olívaolajból, valamint egy evőkanál – bioboltban kapható –algaporból és egy kevés citromléből. A pakolást kend az arcodra és 15-20 perc után öblítsd le langyos vízzel.

0010665_1.jpg ()

Regeneráló, tisztító pakolás
Különlegesen jó regeneráló és tisztító pakolást lehet készíteni reszelt almából, amelyhez egy tojás keményre vert fehérjét kell hozzákeverni.

Gyümölcsös kényeztetés
Bőröd típusától és érzékenységi fokától függően szinte minden gyümölcsből készíthetsz pakolást. Íme, két biztos módszer, melyekkel üdévé varázsolhatod a bőröd!
Banánpakolás: a banán is hatásos szépítőszer. A gyümölcsöt nyomkodd össze pépesre, majd kevés mézzel, citromlével keverve pakolásként használd. Húsz perces pihenés után mosd le, arcod ezután szinte újjászületik.
Eper-citrom-alma turmix: száraz bőrűeknek ajánljuk az eperből, almából, citromból és kevés tejszínből készült pakolást, melyet 10 percre kell az arcbőrre kenni.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X