Főoldal > EGÉSZSÉG > A hüvelygyulladás lelki háttere

A hüvelygyulladás lelki háttere

hüvelynőgyógyászatszex
0

Írta:

Egy, a betegségek lelki eredetét kutató és valló elmélet szerint minden betegség akkor gyógyatható csak, ha ráébredsz arra, hogy ki vagy, felfedezed önmagad és a világhoz való kapcsolatod is rendezed a konfliktusokat, feloldod a problémás helyzeteket. Ha kínzó rosszullétek jelentkeznek és gyakran szembesülsz betegségekkel, érdemes elgondolkodnod azon, nem bolmott-e meg a harmónia, ura vagy-e a […]

Egy, a betegségek lelki eredetét kutató és valló elmélet szerint minden betegség akkor gyógyatható csak, ha ráébredsz arra, hogy ki vagy, felfedezed önmagad és a világhoz való kapcsolatod is rendezed a konfliktusokat, feloldod a problémás helyzeteket. Ha kínzó rosszullétek jelentkeznek és gyakran szembesülsz betegségekkel, érdemes elgondolkodnod azon, nem bolmott-e meg a harmónia, ura vagy-e a benned dúló érzelmeknek, és felül tudsz-e kerekedni a negatív gondolatokon.

0012053_1.jpg ()

A gyulladás lelki háttere
Ezen elmélet vallja, hogy a nők körében oly gyakran jelentkező hüvelygyulladás eredetét is a lélekben kell kutatni, és a lélekben kell először gyógymódot találni rá, hisz bármilyen, a vaginát érintő betegség vagy a testi egyesülésre való képtelenség belső konfliktusokból ered, vagy arra vezethető vissza, hogy nem találod a megfelelő férfit, nem találod a helyed a világban és nem vagy tisztában nőiségeddel, szexuális vonzerőddel, pozitív tulajdonságaiddal sem.
Jacques Martel, a Lelki eredetű betegségek lexikona című kötet szerzője a következőképp fogalmaz:
“A hüvelygulladás legtöbb esetben arra utal, hogy frusztrációt érzek a szexuális partneremmel kapcsolatosan, vagy bűntudatom van. (…)” 
A vagina az a hely, ahonnan minden szexualitással kapcsolatos érzés származhat. Tehát ha ezek pozitívak, akkor örömödet lelheted a szexualitásban. Amennyiben gyakran van fertőzésed, gyulladásos, kellemetlen szagokkal járó folyásod, nem kizárt, hogy a lelkedben dúlnak viharok. Nem lehet, hogy valami miatt bűntudatotd van – talán nem biztos, hogy a megfelelő partnerrel éled az életed? Nem kapsz meg mindent a szexualitás terén, amire vágysz? Esetleg szégyenérzeted van, nem tudod elfogadni a tested olyannak, amilyen?

Mit tehetsz?
Igyekezz a fenti kérdésekre választ adni magadban! Látogass el nőgyógyászodhoz, hogy kiderítsd a gyulladások szervi okait, és ha a lelked nincs rendben, menj pszichológushoz! Tárd fel a benned lévő konfliktusok eredetét! A gondolataid pedig tisztázd: maradj nyitott, állj készen egy harmonikus szexuális kapcsolatra és az egészséges, gátlásoktól, frusztrációktól mentes nemiség megélésére.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X