Főoldal > EGÉSZSÉG > Hogyan segíts párodnak a szexben?

Hogyan segíts párodnak a szexben?

párkapcsolatszex
0

Írta:

Az erősebb nem tagjai általában nagy traumaként élik meg, ha a férfiasságuk cserbenhagyja őket. Elképzelhető, hogy a korai magömlés vagy potenciazavar hátterében egy pszichés trauma, vagy valamilyen szervi betegség áll – ezért a panaszokkal mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni! Akár indokolt az orvosi segítség, akár nem, a partnerednek mindenképpen türelemre és támogatásra van szüksége. Lássuk, hogyan […]

Az erősebb nem tagjai általában nagy traumaként élik meg, ha a férfiasságuk cserbenhagyja őket. Elképzelhető, hogy a korai magömlés vagy potenciazavar hátterében egy pszichés trauma, vagy valamilyen szervi betegség áll – ezért a panaszokkal mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni! Akár indokolt az orvosi segítség, akár nem, a partnerednek mindenképpen türelemre és támogatásra van szüksége. Lássuk, hogyan segíthetsz a kedvesedet az ágyban!

Ha szorong és stresszes

0011467_1.jpg ()

Az első együttlét előtt sok nő attól tart, hogy a partnere nem találja majd vonzónak, a férfiak egy része pedig a péniszük mérete miatt aggódik. Bár ezek a félelmek lehetnek teljesen alaptalanok, az első negatív élmények később rossz hatással lehetnek a szexuális életetekre.
A férfiak szorongását a szextől okozhatja kellemetlen kamaszkori élmény, a túl szigorú szülői nevelés, de hatással lehet potenciájukra a  stresszes, rohanó életmód is. Több kutatás is bizonyítja, hogy a felelős beosztásban dolgozó férfiaknak több a kudarcélménye, amelyért a folyamatos teljesítménykényszer és az általa kiváltott szorongás felelős.

Tipp: Ha a partnered – bár kívánja a szexet – a cél előtt visszavonulót fúj, akkor feltehetően valami miatt fél az együttléttől. Ne sértődéssel és hisztivel reagálj, hanem kérdezd meg tőle, hogy mi nyomasztja! Nem biztos, hogy azonnal sikerül feltárnod a passzivitás okát, de az fontos, hogy minél többet beszélgessetek a témáról teljesen őszintén. Ez kedvesedben is oldja a szorongást, és te is tisztábban látsz majd. Ha úgy érzed, ketten sem tudjátok megoldani a problémát, forduljatok szexuálpszichológus szakemberhez!

Ha korai magömlése van

Főleg a fiatalabb férfiakra jellemző, hogy már a hüvelybe való behatolás vagy a nő orgazmusa előtt elélveznek. A korai magömlés hátterében a legtöbbször valamilyen pszichés ok, vagy a férfi tapasztalatlansága áll. A probléma szexuálpszichológus bevonásával, vagy különféle technikák gyakorlásával általában orvosolható is.

Tipp: Fejlesszétek kedvesed „önuralmát” az előjáték alatt! Még a behatolás előtt juttasd a csúcsra, de úgy, hogy a döntő pillanatban mindig várjatok egy kicsit – így a partnered megtanulhatja, hogyan tudja közvetlenül az ejakuláció előtt „lehűteni” magát. A magömlés visszatartására a legnépszerűbb módszer az elszorításos, ún. „squeeze”-technika. A férfi hímvesszőjét közvetlenül a makk alatti résznél kell elszorítani, itt futnak ugyanis a magömlésért felelős idegpályák. Ez a reflex minden férfinél működik, de kell egy kis idő, amíg kitapasztalod, pontosan hol kell szorítanod.

Ha merevedési zavarokkal küzd 

Magyarországon mintegy félmillió férfi küzd merevedési problémákkal, de különösen a negyven év feletti korosztály érintett. Az orvosok korábban úgy vélték, hogy a merevedési zavart csak húsz százalékban okozzák lelki tényezők – ám a mai álláspont szerint a férfiak fizikai és mentális egészsége egyformán szerepet játszik benne. A merevedési zavarra figyelni kell, mert sokszor a cukorbetegség, vagy a közelgő infarktus első jele is lehet!

Tipp: Ha a párodnak gondjai vannak az erekcióval, ne magadban keresd a hibát.  Ne feledd, hogy ő is kívánja a szexet – csak éppen képtelen rá. Légy türelmes, és próbáld megtalálni a módját annak, hogy szex nélkül is jól érezzétek magatokat: az esti beszélgetések alatt bújjatok össze, kényeztessétek magatokat illatos, gyertyafényes fürdővel,  vagy  tegyetek beszélgetéssel fűszerezett nagy sétákat a környéken! Lehet, hogy párodnak csak egy kis ráhangolódásra van szüksége az együttlétre. Az elhúzódó merevedési problémával kapcsolatban kérjétek ki szexuálpszichológus tanácsát, vagy forduljatok párterapeutához.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X