Főoldal > EGÉSZSÉG > Rövid a lábad? Így válassz ruhát!

Rövid a lábad? Így válassz ruhát!

divatfogyókúraruha
0

Írta:

Színek, minták Amikor egy rövidebb lábakkal megáldott nő ruhavásárlásba fog, az első szempont, amit figyelembe kell vennie, az a színek és a minták világa. Kevesen tudják, hogy épp a megfelelő színű ruha az, ami a leginkább alkalmas a lábak optikai hosszabbítására. Csakis olyan cipőt, térdharisnyát, combfixet és nadrágot viselj, melyek színüket tekintve tökéletesen harmonizálnak: ezek […]

Színek, minták
Amikor egy rövidebb lábakkal megáldott nő ruhavásárlásba fog, az első szempont, amit figyelembe kell vennie, az a színek és a minták világa. Kevesen tudják, hogy épp a megfelelő színű ruha az, ami a leginkább alkalmas a lábak optikai hosszabbítására. Csakis olyan cipőt, térdharisnyát, combfixet és nadrágot viselj, melyek színüket tekintve tökéletesen harmonizálnak: ezek a ruhadarabok legyenek tehát egyféle árnyalatúak, ne játssz azzal, hogy sötét harisnyához világosabb szoknyát húzol.

0012040_1.jpg ()

A nadrág fazonja
A rövid lábú nők számára második szabály: olyan nadrágot érdemes választani, melynek derékrésze rövid, ezáltal szépen megnyújtja a lábat. A nadrág hosszát úgy mérd mindig, hogy épp csak milliméterekkel érjen a föld fölé. Ne súrolja a földet, mert az gondozatlan és hanyag külsőt kölcsönöz, de minél lejjebb végződjön!
Kerüld azokat a nadrágokat, amik a lábad feléig, térdedig érnek. Ugyanígy érdemes nem ráfanyalodni azokra a nadrágokra, amiknek a dereka a most oly divatos magas derékrésszel operál. Az előbbiekhez hasonlóan kerülendők a túl szűk szabású farmerek is. Ezek helyett inkább a lefelé bővülő szárúakat részesítsd előnyben.

Ruhák, szoknyák
Az egyrészes ruhák tekintetében egyszerű a képlet: csak a csípőd vonalára figyelj!
Egy finoman szűkített felsőrészű, mell alatt vágott ruha, mely lefelé enyhén bővül: nos, ez lehet a legjobb választás. Fontos, hogy a ruha inkább hosszabb legyen, semmint túl rövid. Ha pedig megvan a ruha, ne felejts hozzá színben passzoló cipőt és harisnyát választani. Ha különösen szexi szeretnél lenni, kicsivel a térded felett vágott, enyhén A-vonalú ruhát válassz, hozzá pedig mindenképp magas sarok dukál! Ha hosszabb ruhát választasz bolondítsd meg egy eltérő hosszal ellátott felsővel: rövid kabátkát húzz fölé – és fordítva: a rövid szoknyához és ruhához a hosszabb blézer passzol leginkább.

Pólók
Félre a hasat láttatni hagyó felsőkkel, és azokkal, amik a csípődnél túl szűkek, fent pedig bővebbek. Azok közül a pólók közül válogass, amiknek ujja nagyjából a bicepszednél véget ér – hideg időben háromnegyedes ujjhossz a jó választás.
Különösen előnyösek lehetnek a dupla-pólók: amik olyanok, mintha két pólót viselnél egymás felett. Ezek közül a legjobbak azok lehetnek, amiknek az alja eltérő hosszal ér véget.

Biztos hatás
Nos, ideje megszoknod a magas sarkakat. Egy rövid lábú hölgy ezzel teheti ugyanis optikailag hosszabbá „virgácsait”. Ha kezdő vagy a magas sarok tekintetében, semmiképp ne a tűsarkú, extra magas darabokkal indíts, haladj a kicsit magasított sarkaktól az egyre magasabbak felé. Meglátod: a magas sarkak nemcsak hosszabbnak láttatják majd a lábad, de a vádlid izmait is szépen kihangsúlyozzák!

Szigorúan tilos!
Sajnos le kell, hogy mondj arról az összeállításról, mely hosszú szoknyából és lapos sarkú cipőből áll. Bár biztosan kényelmes választás, de nem akkor, ha az a célod, hogy rövid lábaidról elvond a figyelmet. Hosszú szoknyát csakis magas sarkú cipővel vállalj be! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X