Főoldal > EGÉSZSÉG > Vastag a karod? Így válassz felsőt!

Vastag a karod? Így válassz felsőt!

divatfogyókúraruha
0

Írta:

Alapszabályok vásárláskor: Az üzletben a felsőrészek ujjának hosszát figyeld! Nézd azt is, mennyire szűk az ujjak kialakítása! Ha rövidebb az ujja, mint háromnegyednyi és még feszes is a fazonja, azonnal tedd vissza a polcra! Látókörödből kerüljenek ki az ujjatlan változatok, mert ezek csak kiemelik azt, ami takarnivaló. Csak óvatosan a rövidujjúval!  Viselheted ezt a változatot, […]

Alapszabályok vásárláskor:

  • Az üzletben a felsőrészek ujjának hosszát figyeld!
  • Nézd azt is, mennyire szűk az ujjak kialakítása!
  • Ha rövidebb az ujja, mint háromnegyednyi és még feszes is a fazonja, azonnal tedd vissza a polcra!
  • Látókörödből kerüljenek ki az ujjatlan változatok, mert ezek csak kiemelik azt, ami takarnivaló.

0011629_1.jpg ()

Csak óvatosan a rövidujjúval!  
Viselheted ezt a változatot, de arra mindenképp figyelj, hogy a póló ujja ne legyen nagyon rövid – vagyis óvakodj azoktól a daraboktól, amiknek az ujja közvetlenül a váll alatt végződik. Ez ugyanis épphogy kiemeli a karodnak azt a részét, amit inkább takarnia kéne: vagyis a tricepsz kevésbé feszes, néha lötyögősnek tűnő részét.

Első helyen a háromnegyedes verzió! 
Ha vastagabb a karod, a legjobb választás a háromnegyedes ujjú póló lehet, és ezek közül is az, ami nem túl feszes és nem emeli ki a problémás testrészt. Egy passzentos ujjú top lehet ugyan csinos, de csak mégjobban kidomboríthatja a kis hurkákat a karodon!  

Második esély: a hosszú ujjú!
Ugyancsak jól döntesz, ha a hosszú ujjú felsőrészek közül válogatsz, hisz a csuklóig érő ujjak miatt karodnak a legvékonyabb része kerül ilyenkor előtérbe. A hosszú ujjú felsőkre is érvényes azonban, hogy a szűk változatok csak ronthatnak a helyzeten.

Buggyos ujjak előnyben
A vállak táján buggyosodó ujjú ingek is versenyben lehetnek, ha felsőrész után kutatsz az üzletben. Az anyag ráncosodása és az ujj bővebb fazonja slankítja a kart, és előnyösebb látványt kelt. Arra mindenképp ügyelj, hogy azért túl nagy se legyen a buggyosodás a vállaknál, mert ezzel szintén csak rombolod az összképet.

Milyen minta tilos?
A vastag karokat csak “tömörebbnek” láttatják azok a felsők, melyeknek az ujja vízszintes csíkozású – ezeket tehát mindenképp mellőzd. Ugyancsak vaskosabb látszatot kelt a felkarod, ha fehér vagy nagyon halvány, pasztelles színt választasz, és főként akkor, ha – helytelenül – még szűk szabású is az ujj kialakítása.

Egy egyszerű karformáló gyakorlat:
– Vegyél a kezedbe egy fél literes, vízzel megtöltött műanyagpalackot. Ez lesz a gyakorlat során a súlyzód.
– Állj csípőszéles terpeszben, karod tedd a csípőd mellé.
– A feladat nagyon egyszerű: a csípődtől emeld oldalsó középtartásba a kezed úgy, hogy a tenyered lefelé nézzen, majd engedd vissza a karod a csípőd mellé.
– A gyakorlatot 3×20 alkalommal végezd!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X