Főoldal > EGÉSZSÉG > Fejtsd meg, mit jelentenek az álmaid!

Fejtsd meg, mit jelentenek az álmaid!

álomálomszótáralvás
0

Írta:

Valami furcsát álmodtál tegnap éjszaka? Egész nap a fejedben volt, hatással volt rád, de aztán mégis félresöpörted gondolataidból? Lehet, hogy nem kellett volna, ugyanis az álmaidból többet tudhatsz meg önmagadról, mint gondolnád. Hogy miért? Az alvás- és álomkutatók egyetértenek abban, hogy az álmok feloldják a lelki feszültségeket, visszaállítják a pszichikai egyensúlyt. Tudatalattinkban ugyanis számos csalódást, […]

Valami furcsát álmodtál tegnap éjszaka? Egész nap a fejedben volt, hatással volt rád, de aztán mégis félresöpörted gondolataidból? Lehet, hogy nem kellett volna, ugyanis az álmaidból többet tudhatsz meg önmagadról, mint gondolnád.
Hogy miért? Az alvás- és álomkutatók egyetértenek abban, hogy az álmok feloldják a lelki feszültségeket, visszaállítják a pszichikai egyensúlyt. Tudatalattinkban ugyanis számos csalódást, negatív vagy pozitív érzést elrejtünk, amelyek aztán az álomvilágban törnek felszínre. Ha tehát alaposan elemzed éjszakai képeidet, világosabban látod problémáidat, örömeidet, félelmeidet!
Hogyan csináld? Még ébredés után írd le egy lapra álmod fő motívumait, amelyeknek aztán utánanézhetsz! Hogy biztosra menj, összegyűjtöttük neked a leggyakoribb álommotívumokat!

Ház
A ház vagy lakás mindig önmagadról, lelkiállapotodról ad információt, ezért amennyire csak tudsz, emlékezz vissza, hogyan nézett ki az épület, amiben álmodban jártál. Elhanyagolt volt, omladozó? Akkor valószínűleg te is elhanyagoltnak, mellőzöttnek érzed magad, csak nem mered bevallani. Jó állapotban volt? Akkor szerencsére minden rendben van az életeddel, jól érzed magad a bőrödben. Ha új szobát láttál álombeli házadban, az egy új lehetőséget jelez az életedben.

0012808_1.jpg ()

Repülés
Ha álmodban szabadon repülsz, akkor valószínűleg nappal is nagyobb szabadságra vágysz. Gondold át: lehetséges, hogy párod miatt érzed magad bezárva, de az is lehet, hogy munkatársaid, főnököd vagy éppen a szüleid telepedtek rád.

Menekülés
Ugye te is keltél már fel verítékben fürödve, mert azt álmodtad, hogy egész éjszaka kerget valaki vagy valami? Ez az egyik legzavaróbb álom, nem véletlenül: azt mutatja, hogy a valóságban, nappal is félsz, tartasz egy jövőbeli eseménytől vagy személytől. Ha például nemsokára vizsgád lesz, vagy éppen egy alapos orvosi kivizsgálásra készülsz elmenni, ne csodálkozz, ha ilyet álmodsz!

Út
Az út mindig az életutadat és annak aktuális szakaszát szimbolizálja. Ha álmodban útelágazáshoz érsz, az azt mutatja, hogy választási helyzet előtt állsz. Próbálj visszaemlékezni arra, hogy egyedül mentél-e az úton, milyen volt az út minősége, voltak-e tárgyak az út mentén. Ezek mind az éppen aktuális konfliktusaidról, örömödről és bánatodról árulkodnak: ha például göröngyös a talaj, akkor céljaid eléréséhez a valóságban is sokat kell küzdened!

Állatok
Ha valamilyen állattal álmodsz, gondold át, milyen érzéseket kelt benned! A kutya általában a hűséget és a barátságot, a róka a ravaszságot, a macska a szeszélyt jelképezi, a nagyobb és erősebb vadállatok pedig a lendületet, energiát szimbolizálják.

Szex
Vad szexet éltél át álmodban? Ne ijedj meg, ha nem kedveseddel szeretkeztél álmodban, ugyanis nem feltétlenül szexuális vonzódást jelez az, ha például főnököddel vagy egy híres emberrel élsz át ilyen élményt. Sokszor azt jelenti, hogy olyan sikereket szeretnél, mint ők, hasonlítani szeretnél rájuk.

Víz
Ha vízzel álmodsz, mindenképpen vissza kell gondolnod arra, milyen volt a víz minősége: ha tiszta és nyugodt, akkor minden rendben van veled. Ám ha zavaros, koszos, viharos, akkor a te lelkedben is hasonló folyamatok játszódnak le, valamivel nem vagy megelégedve, valami zavar. A nagy vizek – mint egy tó vagy a tenger – általában betegséget jelentenek.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X