Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 férfibaki a szépségápolásban

5 férfibaki a szépségápolásban

férfiak
0

Írta:

Orr- és fülszőrRemélhetőleg csak kevés férfiolvasónknak lesz újdonság: a fül- és orrszőrt – bármennyire is kellemetlen – bizony el kell távolítani, ha szeretnénk igényes külsőt ölteni. Az orrszőr eltávolítását kezdőknek ollóval, haladóknak, és magabiztosabb fájdalomküszöbbel rendelkezőknek csipesszel javallott elvégezni.Ingből villantott mellkasszőrA szőrös mellkassal nincs semmi baj. Sőt, sokak szerint egy puha, göndörödő szőrzet nélkül nem […]

Orr- és fülszőr
Remélhetőleg csak kevés férfiolvasónknak lesz újdonság: a fül- és orrszőrt – bármennyire is kellemetlen – bizony el kell távolítani, ha szeretnénk igényes külsőt ölteni. Az orrszőr eltávolítását kezdőknek ollóval, haladóknak, és magabiztosabb fájdalomküszöbbel rendelkezőknek csipesszel javallott elvégezni.

Ingből villantott mellkasszőr

A szőrös mellkassal nincs semmi baj. Sőt, sokak szerint egy puha, göndörödő szőrzet nélkül nem is férfi a férfi. Borotválásra, gyantázásra tehát senkit nem buzdítunk. (Persze ha téged zavar, akkor rajta – jó, ha tudod, hogy nem lesz egyszerű és fájdalommentes tőle megszabadulnod!)
Ha szeretnéd ezt a férfias jegyet magadon tudni, arra mindenképp figyelj, hogy a mellkasodtól a nyakad felé kúszó – egyesek által csak „diszkószőrnek” vagy „szexpázsitnak” aposztrofált – kikandikáló szőr sok nőben visszatetszést kelthet.

0012374_1.jpg ()

Tarkóra növesztett haj
Egy szépen, igényesen lenyírt haj sok hölgytársunk szerint mindent visz. A precízen borotvált pajesz, a fejtetőn kissé hosszabban hagyott, majd a nyak irányába fokozatosan egyre rövidülő haj, ami aztán a tarkón egyszercsak szépen véget is ér – mindez együtt ötös osztályzatot érdemel. Amely frizura ötöst kap, az pedig bizony nem kezd el lenőni a nyakra és nem kúszik be az inggallér alá!
Urak: egy jó fodrász aranyat ér! Bár számtalan változatban beszerezhetők otthoni szakáll- és hajnyírásra alkalmas eszközök, érdemes nem ezen spórolni: egy ügyetlen kéz munkája hihetetlenül sokat ronthat a fizimiskán!

Nem vállalt kopaszodás
A képlet egyszerű: vállald, hogy kopaszodsz. Ha elkezd fogyatkozni a hajad, ne próbálj másokat meggyőzni arról, hogy a helyzet csak átmeneti, és főleg ne beszélj róla túl sokat. Egyszerűen csak vedd tudomásul, ne próbálkozz hajnövesztő szerekkel sem, mert a legtöbb közülük fabatkát sem ér. Ha zavar a dolog, akkor sincs mit tenni: a hormonok játékának áldozata vagy. Igyekezz méltósággal viselni ezt a helyzetet, és hozd ki magadból a legtöbbet.
Van, akinek a teljesen kopaszra nyírt fazon áll jó, és van, akinek a fél centisre vágott frizura való. Egy biztos: attól még, hogy kopaszodsz, semmivel sincs könnyebb dolgod a sámsoni hajkoronával megáldottakhoz képest! Sőt: a kopaszodó férfiaknak talán még jobban oda kell figyelniük arra, hogy ami van, az szépen, igényesen és ne kontár munkával legyen vágva-borotválva.

Ápolatlan körmök
Kényes ponthoz értünk. Egy dolgos férfikéz nyilván sosem lesz teljesen sima és makulátlanul ápolt. De a ferdére, cakkosra vágott körmöknél vagy a durva bőrkeményedéseknél, ne adj’ Isten a köröm alatti fekete piszoknál nagyobb baklövés csak kevés van. Hölgyismerőseink közt többen is akadnak, akik az első randevún „osztályzandó” részletek közt a kezet az első háromban említik. Ha a most oly divatos, lábujjakat szabadon hagyó papucsot húzol vagy strandra mész, különösen figyelj arra, hogy a lábad se legyen igénytelen! Körmeid legyenek ápoltak, szabadulj meg a nagyobb bőrkeményedésektől is!

0012374_2.jpg ()

Túlzselézett haj
Ha szépen vágott és dús a hajad, illetve szeretnéd követni a divatot is valamennyire, a hajzselé tégelyével bánj óvatosan reggelente! Egy zsíros hatást keltő, vastagon zselézett hajba szinte egyetlen nő sem túr bele szívesen!

Örök vita tárgya – borostásan vagy simára borotváltan
Szerkesztőségünk hölgytagjai egyöntetűen tették le voksukat a borostás férfiarc mellett. Bár sokak szerint vannak alkalmak, amikor az illem a simára borotvált arcélt követeli – ilyen lehet egy elegáns parti vagy egy esküvő – mi úgy véljük, hogy bizony vannak öltönyös, elegáns férfiak, akiken csak dob egy csibészes borosta. Akiknek még épphogy csak pelyhedzik a szőr az arcukon, inkább nem javasoljuk a hódítás ezen formáját!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X