Főoldal > EGÉSZSÉG > Így legyél szexi – 3 szépségtipp őszre

Így legyél szexi – 3 szépségtipp őszre

bőrápolásőszszépség
0

Írta:

A gondtalan napfürdőzés után ráférne a bőrödre egy kis renoválás, és a hajad is fakóbb, töredezettebb, mint a nyaralás előtt? Készíts bőrvédő zöldségkoktélt, illatos tápláló trópusi gyümölcsmaszkot, és a hajadról se feledkezz meg! Íme három vitaminban és ásványi anyagban gazdag szépségrecept.   1. tipp: Bőrvédő vitaminos zöldségkoktélA most bemutatott bőrtápláló koktél gazdag béta-karotinban, E- és C-vitaminban, amelyek belülről táplálják a bőrödet.   Hozzávalók: 3 sárgarépa 4 fej brokkoli 2-3 […]

A gondtalan napfürdőzés után ráférne a bőrödre egy kis renoválás, és a hajad is fakóbb, töredezettebb, mint a nyaralás előtt? Készíts bőrvédő zöldségkoktélt, illatos tápláló trópusi gyümölcsmaszkot, és a hajadról se feledkezz meg! Íme három vitaminban és ásványi anyagban gazdag szépségrecept.  

1. tipp: Bőrvédő vitaminos zöldségkoktél
A most bemutatott bőrtápláló koktél gazdag béta-karotinban, E- és C-vitaminban, amelyek belülről táplálják a bőrödet.  
Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 4 fej brokkoli
  • 2-3 jégkocka 
  • 1 szár petrezselyemzöld.

0013585_1.jpg ()

Így készítsd: Turmixold pépesre a hozzávalókat, és fogyasztás előtt dobj a koktélba 2-3 szem jégkockát. Végül bolondítsd meg egy kis petrezselyemzölddel. 
Így alkalmazd: Reggelenként kortyolj a koktélból 3-4 dl-t.    

2. tipp: Bőrsimító trópusi gyümölcs-maszk
A maszk gazdag alfa-hidroxy savakban, amelyek kisimítják, tonizálják a bőrt, és segítenek eltávolítani a bőr elhalt hámsejtjeit. 

Hozzávalók: 

  • 1 db friss ananász
  • 1 db papaja
  • két evőkanál méz

Így készítsd: Tisztítás után turmixold össze a friss ananász karikákat a papjával, és adj hozzá két evőkanál mézet.
Így alkalmazd: A pépet vidd fel a letisztított arcbőrörde úgy, hogy a szem környékén lévő területet kihagyod. 5 perc után mosd le hideg vízzel. Utána használj nappali krémet.
 
3. tipp: Olívaolajos hajpakolás
Ez a pakolás segít, ha a tengervíztől és az erős napfénytől kifakult, töredezett lett a hajad. A citrom gazdag sejtvédő C-vitaminban, az olívaolaj sok tápláló E-vitamint  tartalmaz. A pakolás rendszeres alkalmazásával újra fényes, rugalmas és dús lesz a hajkoronád. 

Hozzávalók:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 tojássárgája

Így készítsd: Keverd össze a hozzávalókat!
Így alkalmazd: A pakolást masszírozd a töredezett hajvégekbe, fedd be a hajad fóliával és hagyd a pakolást a hajadon kb.10 percig. Utána bő langyos vízzel öblítsd le!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X