Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 kapcsolaterősítő tipp a párterapeutától

5 kapcsolaterősítő tipp a párterapeutától

férfimeghittségpárkapcsolatszeretetünnep
0

Írta: and

A karácsonyi ünnepekhez fűződő szokások régen segítették az embereket abban, hogy kizökkenjenek a megszokott kerékvágásból. Az ünnep légköre lehetőséget adott a lelki elmélyülésre és arra, hogy jobban odafigyeljenek egymásra és önmagukra. A modern ember számára a karácsonyi készülődés kevésbé jelent lelki, szellemi felkészülést. A súlypont egyre inkább eltolódik a fogyasztás, vásárlás irányába. Pedig tény, hogy a méregdrága […]

A karácsonyi ünnepekhez fűződő szokások régen segítették az embereket abban, hogy kizökkenjenek a megszokott kerékvágásból. Az ünnep légköre lehetőséget adott a lelki elmélyülésre és arra, hogy jobban odafigyeljenek egymásra és önmagukra. A modern ember számára a karácsonyi készülődés kevésbé jelent lelki, szellemi felkészülést. A súlypont egyre inkább eltolódik a fogyasztás, vásárlás irányába. Pedig tény, hogy a méregdrága karácsonyi ajándék még egyetlen megromlott emberi kapcsolatot sem hozott rendbe. Semmilyen karácsonyfa alá tett vásárfia nem pótolja a szeretetet. Használjátok ki az adventi készülődés idejét, és a hétköznapokon figyeljetek jobban egymásra, hogy valóban meghitten tölthessétek az ünnepet. Tippjeink segítségével még közelebb kerülhettek egymáshoz, és egy kis játékosságot vihettek a rohanó hétköznapokba!

1. Adventi naptár szeretet-üzenetekkel

Ajándékozzatok egymásnak dicséretet, elismerő mondatokat! Készíthetsz kedvesednek egy adventi kalendáriumot pozitív mondatokból. Minden kis ablak mögé, minden zsebecskébe rejts el egy-egy üzenetet, melyben elismered a jó tulajdonságait és tetteit.

2. Minden napra egy dicséret!

Ha mindketten szerettek játszani, vegyetek egy füzetet, és minden nap írjatok bele egymásnak egy-egy „jó mondatot”. Kezdjétek el most, és szenteste olvassátok el közösen – a leírt gondolatokból ki fog derülni, hogy kedveseddel értékelitek és tisztelitek egymást!  

0016009_1.jpg ()

3. Törődjetek egymással!

Írjátok le egy papírra, hogy mik azok a tettek, gesztusok amelyekből azt érzitek, hogy a másik számára fontosak vagytok. A hétköznapitól a legintimebb vágyatokig, sok minden szerepelhet ebben a leírásban. A kívánságlistát cseréljétek ki, és később meglepetésszerűen valósítsatok meg minél többet a felírt gondolatokból. Ez a módszer nagyon hatékony kapcsolaterősítő eszköz – bizonyos formáját a párterápiában is alkalmazzák

4. Zökkenjetek ki a megszokott kerékvágásból!

A közös élmények, együtt átélt örömök erősítik a kapcsolatot. Otthonülő pár vagytok, vagy épp ellenkezőleg, túl aktívan éltek, pedig néha jólesne egy kis időt otthon tölteni kettesben? Lepd meg párodat, és szervezz meg egy napot, amikor máshogy töltitek szabadidőtöket, mint ahogy eddig megszoktátok. Ha túl sokat ültök otthon, akkor szervezz színházi vagy koncert programot, kirándulást, menjetek el vacsorázni, táncolni. Ha végre egy kis nyugalomra vágynátok, akkor kapcsold ki a telefont és zárkózzatok be! Kényeztető fürdő, gyertyafényes hálószoba, otthon készített vacsora, néhány jó zene és film teremtheti meg a meghitt együttlét hangulatát.

5. Fejezd ki az érzéseidet máshogy is!

Biztos olvastál már olyan verset, prózát, hallottál már olyan zenét, láttál olyan festményt, fotót, ami nagyon találóan fejezi ki azt, amit párod iránt érzel. Oszd meg vele ezt az élményt! Szervezzetek olyan estét, amikor nem a megszokott esti „rutin” szerint telik az együttlét. A felolvasás, zenehallgatás, képek nézegetése, új keretet ad az együtt töltött időnek.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X