Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 könnyen betartható újévi fogadalom

5 könnyen betartható újévi fogadalom

fogadalomfogyókúramozgásszilveszterújév
0

Írta:

Jövőre többet mozgok, kevesebbet nassolok, és nem vásárolok felesleges holmikat… Ezeket a dolgokat ugye te is minden évben megfogadod, de valahogy sosem vagy képes betartani az ígéreteidet? Ha szeretnél hűséges maradni a szilveszter éjjelén tett fogadalmaidhoz, akkor tudnod, kell, hogy mire vagy képes! Csak olyan célt tűzz ki, amit egész évben képes leszel szem előtt […]

Jövőre többet mozgok, kevesebbet nassolok, és nem vásárolok felesleges holmikat… Ezeket a dolgokat ugye te is minden évben megfogadod, de valahogy sosem vagy képes betartani az ígéreteidet? Ha szeretnél hűséges maradni a szilveszter éjjelén tett fogadalmaidhoz, akkor tudnod, kell, hogy mire vagy képes! Csak olyan célt tűzz ki, amit egész évben képes leszel szem előtt tartani! Segítségképpen most öt könnyen betartható újévi fogadalmat mutatunk be!

1. Játssz, tanulj, ismerkedj!
 
Eleged van abból, hogy az idei éved pontosan úgy telt, mint az előző és az azelőtti? Talán jövőre valami egészen új dologba kellene kezdened! Új hobbit találni nem nehéz feladat, persze sok minden függ a lakóhelyedtől, a pénztárcádtól és az időbeosztásodtól is. Ha inkább elmélyülni, befelé fordulni szeretnél, akkor iratkozz be egy jógatanfolyamra vagy egy önismereti csoportba, ha pedig társaságra vágysz, akkor tanulj nyelvet vagy próbálj ki valamilyen csapatjátékot! Ha új dolgokkal ismerkedsz meg, sokkal teljesebbnek érzed majd az életed, és talán a szerelem is éppen így talál majd rád!

0016473_1.jpg ()

2. Diétázz, de csak ésszel!

„A „jövőre lefogyok” a legnépszerűbb újévi fogadalmak egyike és valljuk be: az ünnepek után még talán még annak is szüksége van egy kis fogyókúrára, akinek egyébként nincsen súlyproblémája. A fogyókúrában a fokozatosság az egyik legfontosabb szabály. Ha 15 kiló súlyfelesleged van, akkor ne akarj az egésztől egy hónap alatt megszabadulni! Tűzz ki reális célokat, és értékeld már azt is, ha két hét alatt mindössze két kilót sikerült leadnod – így biztosan nem fogod már a legelején feladni a diétát.

3. Légy takarékos, de ne filléreskedj!

Ismét megfogadtad, hogy az újévben sokkal takarékosabb leszel? A legtöbbet valószínűleg te is az élelmiszerekre és a rezsire költöd, de ezeken tudsz a leginkább spórolni is! Ha bevásárolni mész, készíts listát, és egyszerre ne vásárolj többet egy hétre való élelemnél, a lakásban pedig takarékoskodj az árammal és a vízzel is! Bármilyen gyorsan változnak is a trendek, idén próbálj egy kicsit kevesebbet költeni a ruhákra is! A sok olcsó, csilivili gönc helyett vásárolj inkább minőségi darabokat – lehetőleg olyanokat, amik még jövőre is divatosak lesznek!

4. Ismerd meg az új mozgásformákat!

Mindened a sport, de már eleged van a kocogásból, az aerobicból és a konditermekből is? Az újévben merj változtatni, és próbáld ki inkább az új, trendi edzésformákat! Ha a kemény, súlyzós edzések híve vagy, akkor szerezz be egy X-cot vagy a flexi bart, ha pedig az aerobic a kedvenced, akkor menj el kangoo jumping vagy egy dance aerobic edzésre! Az egészségedért és a jó közérzetedért tölts minél több időt a szabadan: télen menj síelni és korcsolyázni, tavasszal pedig kirándulj nagyokat, biciklizz, vagy pattanj lóhátra!

5. Ne aprózd el az idődet!

Ha beérsz a munkahelyedre, az első dolgod, hogy az e-mailjeidet elolvasd, és a kedvenc weboldalaidat végigböngészd, és aztán egész nap azon bosszankodsz, mennyi időt pocsékoltál így el! Az újévben tanuld meg jobban beosztani az idődet! Oszd fel napodat kisebb szakaszokra, és ha csak két órát szánsz egy munkára, akkor fejezd is be annyi idő alatt! Arra azért figyelj, hogy minden nap maradjon egy-két órád pihenésre, szórakozásra, feltöltődésre is!

 

Képek forrása: Profimédia 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X